Korihailta Korisliigan siirtomarkkinoiden kovin kaappaus

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt kolmen vuoden mittaisen sopimuksen Bojan Sarcévicin kanssa. Kaksinkertainen Suomen mestari palaa Uuteenkaupunkiin kymmenen vuoden tauon jälkeen pelattuaan siinä välissä KTP-Basketissa ja Kauhajoen Karhu Basketissa.

Bojan Sarcévic, 33, saapui ensimmäisen kerran Uuteenkaupunkiin vuonna 2006 18-vuotiaana. Bosnialaistakamies viihtyi ensimmäisellä visiitillään Uudessakaupungissa viiden kauden ajan. Korihait eteni neljästi pudotuspeleihin Sarcévicin pelatessa haipaidassa.

Kauden 2010-11 jälkeen Sarcévic ehti tehdä sopimuksen Espoon Honkaan, mutta seura ei saanut lisenssiä Korisliigaan. Tämän seurauksena Sarcévic joutui vaihtamaan maisemaa, ja seuraava koti löytyi Kotkasta, jossa Sarcévic viihtyi kahden kauden ajan. Kotkassa Sarcévic pääsi ensimmäistä kertaa SM-mitalin makuun, kun kauden 2012-13 päätteeksi kaulaan ripustettiin SM-hopea.

Edelliset kahdeksan kautta Sarcévic on edustanut Kauhajoen Karhu Basketia, jossa takamies on pelannut uransa parhaimmat kautensa. Meriittilistalle on kertynyt Kauhajoelta kaksi Suomen mestaruutta (2018 ja 2019), SM-hopea (2021), paras kuudes pelaaja -palkinto (2020) ja finaalien arvokkaimman pelaajan palkinto keväältä 2018. Ensimmäinen mestaruuskausi oli myös tilastollisesti miehen paras kausi Korisliigassa (13,5 pist/3,9 lev/6,7 s/16,5 tehokkuus). Viime kaudella Sarcévic kirjautti keskiarvoikseen 10,3 pistettä, 3,4 levypalloa ja 7,1 syöttöä. Syöttökeskiarvo oli koko uran paras lukema.

SM-sarjan kaikkien aikojen tilastoissa Sarcévic on toisella sijalla syöttöjen määrässä (2 868). Edessään ainoastaan uransa viime kauteen lopettanut Teemu Rannikko. Muissa merkittävissä tilastokategorioissa Sarcévic on pisteissä 25. (6 939), kolmen pisteen koreissa kahdeksas (945) ja riistoissa toisena (989) heti Korihait-legenda Gerald Leen jälkeen.

Sarcévic on eri yhteyksissä todennut pelaavansa vielä joskus siellä, mistä kaikki alkoi. Nyt oli sen aika.

– Kyllä se oli minun iso halu palata Uuteenkaupunkiin, josta kaikki on alkanut. Tuntuu tosi hyvältä, ja innolla odotan uutta kautta ja uusia haasteita, kommentoi Sarcévic Korihaiden sivuilla.

Sarcévic tuo etenkin menestyskokemusta nuoreen haiparveen, joka ei viime vuosina ole päässyt taistelemaan pudotuspeleissä.

– Yksinkertaisesti tuon kokemusta joukkueeseen. Pelinrakentaminen on mun vahvuus ja siinä Korihailla on ollut mielestäni ongelmia viime vuosina. Haluan auttaa nuoria pelaajia ja omalla esimerkilläni näyttää heille, miten pitää pelata ja treenata, jos haluaa päästä huipulle, kertoo Sarcévic.

Korihailla on tässä vaiheessa sopimukset Sarcévicin lisäksi Atte Pertun, Manuel Barnesin, Aamos Nikulan, Tommi Lehtosen ja Jaakko Lahden kanssa. Valmennuksesta vastaa Nikulan kanssa Teemu Turunen ja fysioterapeuttina Leena Lalla.

Lähde: Korihaiden verkkosivut


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.