Vaihtuuko Lauri Markkasen seura ensi kaudella? – ”En ole ajatellut asiaa ollenkaan”

© Kuva: Getty Images

Vahvan alkukauden jälkeen Chicago Bullsin laituri Lauri Markkanen on joutunut kinkkiseen asemaan omassa joukkueessaan. Vaihtoikkunan takarajan jälkeen, kun Bulls hankki joukkueeseensa Nikola Vucevicin ja Daniel Theisin, Markkanen on joutunut aloittamaan ottelut penkin puolelta.

– Kausi on ollut yhtä vuoristorataa. Kauden alussa minulla oli Covid-juttu, joten en voinut pelata. Sen jälkeen pelasin mielestäni hyvin noin puolitoista kuukautta ennen kuin loukkaannuin. Löysin hyvän rytmin, jonka jälkeen jouduin sivuun. Sen jälkeen meillä on hieman erilainen joukkue (Bulls hankki Vucevicin ja Theisin) ja minä pelasin pienenä laitahyökkääjänä, joten on ollut paljon uutta opittavaa. Joka vuosi on hyviä hetkiä ja huonoja juttuja. Olen yrittänyt oppia mahdollisimman paljon lennosta, Markkanen kertoi ennen maanantaista peliään.

Markkasen peliaika tippui merkittävästi Bullsin tekemien vaihtojen jälkeen. Ennen Bullsin tekemiä vaihtoja Markkanen pelasi 31,4 minuuttia per ottelu, mutta vaihtojen jälkeen minuutteja on tullut vain 22,3 ottelua kohden. Kun Bulls hankki Markkasen vaihtokaupassa neljä vuotta sitten, joukkue toivoi miehen nousevan Bullsin avainpelaajaksi, mutta Markkanen on tippunut pieneen rooliin. Miehen ensi kauden joukkuetta on spekuloitu paljon, mutta Markkanen itse ei halua spekuloida asiaa kesken kauden.

– En ole ajatellut asiaa ollenkaan. Annan tällaisten asioiden hoitaa itsensä kauden jälkeen. En voi keskittyä siihen. Mitä meillä on, kahdeksan peliä jäljellä? Yritämme vain päästä play-in -paikalle, keskityn ainoastaan siihen tällä hetkellä. Aion antaa kaikkeni ja en aio keskittyä tulevaisuuteen. En voi vaikuttaa siihen, joten en tiedä, Markkanen kertoi.

Vaikka Markkasen rooli joukkueen sisällä on pienentynyt, miehen itseluottamus on pysynyt korkealla tasolla.

– Uskon olevani aloittava pelaaja tässä liigassa. Sanoin sen, kun roolini vaihtui ja jouduin toiseen ketjuun. Sanoin sen silloin, ja olen sitä mieltä vieläkin, Markkanen kertoi.

Bullsin uusi mies Nikola Vucevic vei Markkasen paikan isompana laitahyökkääjänä ja Daniel Theis pelaa aloituksessa sentterinä. Markkanen on tippunut joukkueen toisen pienemmän laitahyökkääjän pelipaikalle. Pelipaikan vaihtuminen ei ole vaikuttanut Markkasen mukaan paljoa hänen pelityyliinsä.

– Pelaaminen on hieman erilaista. Hyökkäyspäässä on hyvin samanlaista. Teen paljon samoja asioita. Puolustuspäässä merkkaan lyhyempiä pelaajia. Minusta tuntuu hyvältä pelata pelipaikalla. Se ei ole tietenkään luonnollinen pelipaikkani, mutta minua ei haittaa pelata pienenä laitahyökkääjänä, Markkanen kertoi.

Markkasen sopimus Bullsin kanssa loppuu tämän kauden jälkeen ja pelaaja on rajoitettu vapaa agentti. Millä tahansa joukkueella on siis mahdollisuus tehdä sopimus Markkasen kanssa, mutta Bullsilla on mahdollisuus vastata sopimustarjoukseen, jolloin Markkanen pysyisi Bullsin riveissä.

Markkasen lähtö Bullsista on hyvin mahdollista, sillä mies on väläytellyt taitojaan silloin, kun miehelle on annettu isompaa roolia. Tämä voi houkutella toisen joukkueen tekemään suurehkon tarjouksen Markkaselle. Bulls ei välttämättä halua vastata isoon tarjoukseen, jos Markkanen jäisi joukkueessa pieneen rooliin. Bullsin haluttomuudesta peluuttaa Markkasta kertoo se, että vaikka Vucevic on ollut kaksi viimeistä peliä poissa loukkaantumisen vuoksi, Markkanen on joutunut aloittamaan ottelut penkin puolelta. Markkanen ei vielä huolehdi kuitenkaan ensi kauden joukkueestaan.

– Etenkin tämä vuosi on opettanut, että ei voi koskaan tietää, mitä tulee tapahtumaan. Mitä ikinä tuleekaan tapahtumaan, aion nauttia kauden viimeisistä peleistä ja kilpailla joukkuekavereideni kanssa. Ikinä ei voi tietää, mitä tulee tapahtumaan, mutta voit silti nauttia hetkestä, Markkanen kertoi.

Bullsin kautta on jäljellä seitsemän peliä ja joukkue on neljä voittoa viimeisessä play-in -paikassa kiinni olevaa Washington Wizardsia perässä. Joukkueen mahdolliset päästä play-in -turnaukseen mukaan ovat äärimmäisen pienet.

Topias Setälä


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.