Tuore Suomen mestari Salon Vilpas on solminut pelaajasopimuksen oman kasvattinsa Onni Mäkysen kanssa. Sopimus on mallia 1+1 ja optio toisesta vuodesta on molemminpuolinen. 17-vuotias Mäkynen on mukana myös Suomen U18-maajoukkueryhmässä.

195-senttiseksi venynyt Mäkynen on kuulunut Vilppaan edustusjoukkueen harjoitteluryhmään koko kevään ajan, sillä nuorukaisen oman joukkueen pelit päättyivät koronarajoituksiin jo ennen vuoden vaihdetta. Mäkynen oli iso tekijä, miksi Vilpas keikkui U17-poikien SM-sarjan ykköspaikalla sarjan keskeytyshetkellä marraskuun lopulla. Vilpas ehti pelata SM-sarjassa kahdeksan ottelua voittaen niistä seitsemän ja Mäkynen heitti 18.4 pistettä peliä kohden 67% kakkostarkkuudella. Hän oli lisäksi koko SM-sarjan ykkönen levypalloissa (16.6) ja tehokkuudessa (31.3).

– Onhan se aina hienoa nostaa oman juniorimyllyn kasvatti mukaan edustukseen. Onnilla on selkeä halu kehittyä ja harjoitella myös omalla ajallaan. Pituuskasvu on onneksi vielä päättymättä eikä tässä maassa ole liikaa isoja pelaajia, Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen toteaa seuran sivuilla.

Mäkynen sai alkukeväästä miellyttävän kutsun liittyä Mikko Tupamäen ja Vesa Vertion valmentamaan U18-poikien maajoukkueryhmään. Ensimmäinen leiritys pidettiin Lohjan Susi Training Centerissä huhtikuussa ja nuori Mäkynen jätti hyvän kuvan itsestään päävalmentajalle.

– Onni on niin sanotusti peliälykäs ja kaikesta näkee, että hän on ollut lajin parissa nuoresta saakka. Hänellä on potentiaalia kasvaa pitkäksi ja se määrittää, mihin suuntaan pelaaminen tulee menemään. Onni on isoksi pelaajaksi hyvä syöttäjä, menee kovaa levypalloihin ja omaa hyvät tukijalkaliikkeet, arvioi Mikko Tupamäki.

Vilppaalla on nyt koossa pelaajasopimukset Onni Mäkysen lisäksi Mikko Koiviston, Aatu Kivimäen, Riku Laineen, Perttu Blomgrenin ja Tuukka Juntusen kanssa.