Portland Trail Blazersin voitto Denver Nuggetsista varmisti, että Los Angeles Lakers jäi läntisessä konferenssissa seitsemänneksi ja näin ollen joutuu play-in -turnaukseen. Joukkueelle on luvassa herkullinen vastustaja turnauksen ensimmäisessä ottelussa, kun joukkue kohtaa Golden State Warriorsin. Ottelussa kohtaavat vuosien takaiset kilpakumppanit, LeBron James ja Stephen Curry.

Jamesilla ja Currylla on pitkä historia pudotuspelikohtaamisista, vaikka joukkueet ovat pelanneet valtaosan urastaan eri konferensseissa. Pelaajat kohtasivat NBA:n finaaleissa neljä kertaa putkeen vuosina 2015-2018. Jamesilla on katkerat muistot kyseisistä finaaleista, kun Warriors nappasi kolme mestaruutta Jamesin nenän edestä. James kuitenkin päätti ylistää kilpakumppaniaan ennen miesten välistä kohtaamista.

SportsCenter

@SportsCenter
"We’re playing vs. in my opinion the MVP of our league this year in Steph."

—LeBron with high praise of Steph before the Lakers-Warriors Play-In game 👀

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

– Meidän pitää pelata parhaamme mukaan. Meidän pitää pelata Lakers-koripalloa ja puolustaa korkealla tasolla. Me pelaamme liigan tämän kauden MVP:tä, Steph Currya vastaan. Heillä on mestaruus heidän DNA:ssaan. He tietävät, mitä kovan paineen pelin voittaminen vaatii. Voitte vain katsoa, mitä hän on tehnyt tänä vuonna. Jos Steph ei olisi Golden Staten joukkueessa, mitä meillä olisi vastassa, James kertoi Lakersin sunnuntaisen ottelun jälkeen.

Curry varmisti liigan pistepörssin voiton sunnuntaina, kun mies upotti 46 pistettä Memphis Grizzliesiä vastaan. Curry teki tällä kaudella 31,8 pistettä, 5,5 levypalloa ja 5,8 syöttöä ottelua kohden. Mies ei kuitenkaan ole tällä hetkellä MVP-suosikki, vaan Denver Nuggetsin Nikola Jokic ja Philadelphia 76ersin Joel Embiid ovat tällä hetkellä vedonvälittäjien mukaan todennäköisempiä voittajia. Curry on kertoimien mukaan vasta kolmanneksi todennäköisin MVP-palkinnon voittaja. Vaikka Curry on pelannut loistavan kauden, Warriorsin sijoitus voi vaikuttaa miehen mahdollisuuksiin negatiivisesti sillä MVP-palkinto on yleensä mennyt sellaiselle pelaajalle, jonka joukkue sijoittui NBA:n kärkipaikoille.