NBA:n Minnestota Tiberwolvesin ja WNBA:n Minnesota Lynxin kauppa Baseball-legenda Alex Rodriguezille ja hänen bisneskaverilleen Marc Lorelle näytti olevan jo käytännössä varma diili, mutta kauppa on kohdannut uuden odottamattoman mutkan. ESPN:n Adrian Wojnarowskin mukaan joukkueiden toiseksi suurin osakkeenomistaja Meyer Orbach on tehnyt kaupasta kirjallisen valituksen Minnesotan käräjäoikeudelle.

Wojanrowskin mukaan valitus koskee osakeomistajille luvattua oikeutta myydä omat osuutensa pois joukkueesta ennen kuin joukkueen nykyinen omistaja Glen Taylor myy oman osuutensa pois. Muun muassa Orbach omistaa hieman yli 17% joukkueista.

ESPN:n mukaan valituksesta löytyy myös merkittävä paljastus. Vaikka Taylor on julkisesti luvannut, että mies ei myisi joukkuetta sellaiselle henkilölle, joka siirtäisi sen pois Minnesotasta, itse kauppasopimuksessa ei ole sellaista kohtaa, mikä estäisi siirron. Sen sijaan sopimuksessa on kohta, jonka mukaan tietyistä asioista pitäisi keskustella neuvottelukunnan kanssa, joka sisältää joukkueen siirtämisen Minneapolisin ja St. Paulin ulkopuolelle. Sopimus mahdollistaisi näin siirron ulos Minnesotasta.

Timberwolvesin siirtoa Seattleen on spekuloitu siitä lähtien, kun Rodriguez on ollut joukkueesta kiinnostunut. Rodriguez aloitti uransa MLB:ssä Seattle Marinersissa ja miehellä on vahvat siteet kaupungin kanssa. Huhut NBA:n laajentamisesta Seattleen on myös käynyt kuumana, kun kaupunkiin rakennettiin uusi huippuareena NHL:n Seattle Krakenille, joka sopisi koripallojoukkueelle mainiosti.

Vaikka kauppasopimuksessa ei kielletä Timberwolvesin siirtämistä, Taylor vakuuttaa, että NBA hylkäisi joukkueen siirtämisen ja vakuuttaa että NBA on enemmän kiinnostunut uuden joukkueen perustamisesta Seattleen. Taylorin mukaan uuden joukkueen perustaminen Seattleen toisi NBA-seurojen omistajille noin kaksi miljardia dollaria, miksi NBA suosisi laajentamista nykyisen joukkueen siirron sijaan. Minkä tahansa joukkueen siirtäminen vaatii hyväksynnän NBA:n omistajilta.