Suomalaispelaajat aloittavat pudotuspelit Espanjassa – ”Lähtökohdat ovat hyvät”

© Kuva: fiba.com

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin osalta puolivälierät alkavat tiistaina. Suomalaiskaksikon joukkueen Teneriffan vastustajaksi asettuu Mestarien liigan mestari San Pablo Burgos.

Teneriffan runkosarja sujui erinomaisesti ja se sijoittui kolmanneksi heti Real Madridin ja Barcelonan jälkeen. Salin olikin tyytyväinen runkosarjan lopputulemaan.

– Olihan se aika mieletön saavutus. Ei kovin moni uskonut, että pystyisimme kiilaamaan Euroliiga-joukkueiden väliin. Pitää olla siitä ylpeä, Salin iloitsee Koripalloliiton tiedotteessa.

– Olimme läpi runkosarjan aika tasaisia. Lopussa tuli muutama tappio, mutta pystyimme voittamaan Realia, Barcelonaa ja Baskoniaa lukuun ottamatta muut joukkueet ja Euroliigassa pelaavan Valencian sekä vieraissa että kotona, Salin jatkaa.

Teneriffa saa puolivälierissä vastaansa runkosarjassa kuudenneksi sijoittuneen San Pablo Burgosin. Salin lähtee pudotuspeleihin luottavaisena.

– Meillä on ensimmäisellä kierroksella kotietu emmekä joutuneet heti Barcelonaa tai Realia vastaan. Lähtökohdat puolivälieriin ovat siis hyvät.

Teneriffa ja San Pablo Burgos ovat toisilleen varsin tuttuja joukkueita tältä kaudelta, sillä ne ovat ottaneet yhteen peräti viidesti kauden aikana. Teneriffa on ollut kohtaamisissa niskan päällä, mutta ottelut ovat olleet pääpiirteittäin tasaisia.

– Vastustaja on tuttu ja olemme voittaneet heidät neljästi tällä kaudella, mutta siinä oli myös pari sellaista peliä jotka olisivat voineet kääntyä kumminpäin vain. Burgos on kova jengi ja siitä kertoo sekin, että he voittivat Mestarien liigan, varoittaa Salin.

– Meidän pitää olla valmiina, sillä he ovat kova vastustaja. Omar Cook on kova pelaaja ja he pyrkivät aggressiivisesti peittämään syöttölinjoja. Olemme vähän samantyyppisiä joukkueita, jatkaa Salin.

Mikäli Teneriffa etenee jatkoon, kohtaisi se todennäköisesti Euroliigan finaalissa hävinneen Barcelonan. Espanjan kaikki pudotuspelit pelataan paras kolmesta –järjestelmällä, eli kaksi voittoa riittää jatkopaikkaan. Se avaa mahdollisuuden yllätyksiin.

– Barcelona ei olisi tietenkään helppo vastustaja, mutta paras kolmesta -järjestelmän vuoksi voi olla kuitenkin pieni yllätysmomentti. Pitkissä ottelusarjoissa näkyy, jos on parempi joukkue, mutta lyhyemmissä on mahdollisuus yllättää, muistuttaa Salin.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Italia-Itävalta: Suursuosikki jyrää ja sinä saat Italian voitosta käsittämättömän kertoimen 20.00!

1. Siirry MrGreenille ja avaa pelitili
2. Lisää Italian 1X2-voitto pelikupongille normaalilla kertoimella
3. Aseta 1€ panos Italialle Itävaltaa vastaan kertoimella 20.00
4. Jos Italia voittaa ja sinä saat 20€ puhtaana käteen – ilman kierrätystä