Toisen polven Korisliigapelaaja Katajaan – ”Hänen suuri vahvuutensa on heittäminen”

Kasvattajaseurassaan KTP:ssa sekä kaarinalaisessa Ura Basketissa yhteensä 36 Korisliiga-ottelua pelannut 197-senttinen Joona Tuomala on tuore Kataja Basket -kiinnitys. Sopimus on kaksivuotinen.

24-vuotias laituri aloittaa syksyllä Joensuussa neljännen pääsarjakautensa. Viimeisimmän hän vietti Ura Basketin riveissä 2020-21, jolloin sai 20 ottelussa peliaikaa keskimäärin 12 minuuttia ja tilastoihin jäivät merkinnät 4,4 pisteestä (2 p. 4/14=29 %, 3 p. 22/59=37 %, 1 p. 13/14=93 %) sekä 1,8 levypallosta.

Kun Kataja-päävalmentaja Petri Virtanen otti viime viikolla yhteyttä pelaajaan, löytyi yhteinen sävel nopeasti.

– Joona on tarpeellinen lisäys kolmospaikalle, jossa meillä oli iso aukko. Hänen suuri vahvuutensa on heittäminen. Kun pelaajalla on etenkin tämä osa-alue hyvällä mallilla, on muita aseita suhteessa helpompi lähteä harjoittelemaan ja parantamaan. Aina kun kentällä on hyvä heittäjä, on puolustuksen reagoitava häneen ja hyvä heittäjä pystyy usein luomaan muillekin lisää tilaa ja aikaa, entinen huippuheittäjä Virtanen näkee Katajan sivuilla.

– Mitä tulee puolustuspäähän niin uskon, että rakentamalla hyvin organisoidun paketin – asia mihin emme viime kaudella pystyneet – tulemme olemaan kaikkein vahvimpia ja sitä kautta myös Joonalla on mahdollisuus kehittyä yhä edelleen.

Lähde: Katajan verkkosivut


Italia-Itävalta: Suursuosikki jyrää ja sinä saat Italian voitosta käsittämättömän kertoimen 20.00!

1. Siirry MrGreenille ja avaa pelitili
2. Lisää Italian 1X2-voitto pelikupongille normaalilla kertoimella
3. Aseta 1€ panos Italialle Itävaltaa vastaan kertoimella 20.00
4. Jos Italia voittaa ja sinä saat 20€ puhtaana käteen – ilman kierrätystä