KTP-Basket on kiinnittänyt ensimmäisen ulkomaalaisvahvistuksen Korisliigassa pelaavaan joukkueeseensa kaudeksi 2021/22. Hän on 33-vuotias, 178-senttinen kokenut amerikkalainen pelintekijä Richard Williams.

”Richie” Williams on kalifornialaisen San Diegon yliopiston kasvatti, joka on pelannut ammattilaisena Islannissa, Saksassa, Tshekissä, Meksikossa ja myös Suomessa vuodesta 2019 alkaen. Korisliiga on jenkkitakamiehelle tuttu ympäristö Helsinki Seagullsin kaudelta 2019/20.

Eniten kokemusta Richie Williamsilla on Saksan koripallokentiltä. Hän on ennättänyt edustaa siellä seitsemää eri seuraa maan pääsarjassa, Bundesliigassa, sekä kakkostasolla ProA:ssa.

KTP-Basket loi kontaktin Williamsiin pelaaja-agentin kautta.

– Valmentajakaksikko Roope Mäkelä–Juri Heinämäki teki huolellista työtä pelaajan taustojen selvittelyssä haastattelemalla muun muassa Williamsin aiempia valmentajia, ja uskoaksemme saimme hänessä sitä, mitä haimmekin, toteaa KTP-Baskein puheenjohtaja Jyrki Lindström kotkalaisten sivuilla.

Williams on vahvistuksena ensimmäinen selkeä takamies KTP:ssa muutamaan vuoteen.

– Edellinen taisi olla Mandell Thomas kaudella 2017/18. Richie on hyvä pelintekijä, joka saa joukkuekavereista vieläkin parempia, ja tilastojen mukaan mies on myös hyvä heittäjä. Seagullsin vuotenaan näimme omin silmin, mitä Williams osaa, Lindström huomauttaa.