Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen brysseliläisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

Korisliiga-joukkueiden kapteenien ja päävalmentajien äänestyksessä Vuoden pelaaja -palkinnon voittanut Okko Järvi aloittaa ensimmäisen ulkomailla pelattavan ammattilaiskautensa tulevana syksynä.

– Seura osoitti suurta kiinnostusta minua kohtaan ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien ja nopeasti kävi selväksi, että he haluavat minut oikeasti joukkueeseen. Sopimus syntyi lopulta nopeasti, Järvi kommentoi siirtoaan Belgiaan Koripalloliiton tiedotteessa.

193-senttinen takamies kirjautti viime kaudella keskiarvoikseen 15,3 pistettä, 3,8 levypalloa ja 3,5 koriin johtanutta syöttöä. Järven kausi päättyi ikävään loukkaantumiseen ja hopeamitaleihin. Nyt Järvi on päässyt takaisin täysipäiväiseen harjoitteluun ja treenannut Susijengin kanssa viikon ajan jo täydellä teholla kevään loukkaantumisen jälkeen.

Belgian pääkaupunki on paitsi EU:n päätukikohta, mutta myös perinteikäs koripallokaupunki. Päättyneellä kaudella Phoenix Bryssel jäi Belgian pääsarjan hännille. Nyt edessä on kuitenkin uudet tuulet ja uusi tuleminen.

– Viime kaudella joukkueella oli vaikeaa, kun koronan keskellä se menetti pelaajiaan ja kärsi loukkaantumisista. Kyseessä on kuitenkin perinteikäs ja menestynyt seura, joka haluaa palata takaisin kärkipaikoille.

Joukkue nousi pääsarjaan kaudeksi 2013–14, ja se on pelannut Mestarien liigassa kerran ja FIBA Europe Cupia kolmesti nousun jälkeen.

Järvi lähtee odottavaisin mielin uuteen haasteeseen.

– Suomessa minua kohtaan on toki ollut odotuksia, mutta nyt ne ovat suuremmat, kun menen uuteen joukkueeseen, jossa minun pitää olla vahvistus heti ensimmäisestä päivästä alkaen. Tiedostan, etten voi mennä sinne vain katselemaan, vaan nyt pitää suorittaa hyvällä tasolla alusta asti. Pääsen nyt tietyllä tapaa epämukavuusalueelle ja sitä kautta toivottavasti kehittämään itseäni entistä paremmaksi pelaajaksi, Järvi avaa.

– Tietyllä tapaa unelmieni täyttymys on päästä ulkomaille ammattilaiseksi, mutta samalla toivon, että tämä on tulevaisuutta ajatellen vasta ensimmäinen askel kohti jotain suurempaa.

Järvi on ottanut suuria kehitysloikkia viime vuosien aikana. Yksi syy onnistuneeseen viime kauteen löytyy hänen muuttuneesta kesäharjoittelustaan.

– Viime kesänä koronan keskellä laitoimme fysiikkavalmentaja Raimo Stefanovin ja Hussain Dassoukin kanssa paljon asioita uusiksi. Treenasin käytännössä joko kesän, joka näkyi viime kaudella siinä, että pienet loukkaantumiset olivat poissa.

– Toinen merkittävä asia oli lajitreenit, joissa keskityttiin pitkälti pallon käsittelyyn, syöttämiseen ja palloskriinien käyttöön. Kehittymisen myötä pystyin viime kaudella pelaamaan enemmän pelintekijän roolissa, Järvi kiittelee.

Järvi on kesän aikana ollut Susijengin mukana Open Gym -leirityksessä. Pelikuntoon toivuttuaan hän odottaa kesältä yhtä asiaa.

– Toivotaan, että kesän aikana saan ensimmäiset aikuisten maaottelut vyölleni, Järvi myhäilee.