Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkue matkusti sunnuntaina Ruotsiin, Södertäljeen, jossa Suomi pelaa alkuviikosta kolme maaottelua. Suomi kohtaa maanantaina ja tiistaina Ruotsin sekä keskiviikkona Islannin.

– Loistavaa, että pääsemme pelaamaan, näiden pelien myötä meille on kohtalaisen hyvä kesä tulossa. Tästä otamme parhaan mahdollisen hyödyn ja toivottavasti edessä on kolme hyvää peliä, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen aloittaa Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Meillä on mukana pelaajia, jotka ovat eri tilanteissa. Jotkut ovat jo päässeet kokeilemaan naisten maajoukkueessa, muutama on mahdollisesti lähiaikoina sekä myös pelaajia, jotka ovat lähdössä Yhdysvaltoihin. Samalla läpikäymme asioita, joita suunnittelemme tuovamme naisten maajoukkueeseen, joten pelit ovat ikään kuin koelaboratorio.

Södertäljen Täljehallenissa pelattavissa otteluissa Suomi pelaa sekä maanantaina että tiistaina Ruotsia vastaan. Keskiviikkona vastaan taas tulee Islanti. Jokainen peleistä pelataan klo 17:00 Suomen aikaa.

Suomen 20-vuotiaiden maajoukkue, Ruotsin turnaus 19.-21.7.2021

Nimi Syntymävuosi Seura Kasvattajaseura
Ebba PEKONEN 2001 Helsingborg (SWE) Tapiolan Honka
Elli HEIKKILÄ 2002 free agent Peli-Karhut
Emerita MASHAIRE 2001 Cincinnati (NCAA) Leppävaaran Pyrintö
Liisa TAPONEN 2002 HBA-Märsky Tampereen Pyrintö
Lotta-Kaisa PALTEMAA 2001 free agent Tapiolan Honka
Mirva KARVINEN 2001 Franklin Pierce (NCAA2) Tapiolan Honka
Saana KUJALA 2002 HBA-Märsky Hyvinkään Ponteva
Saga UKKONEN 2000 Texas Tech (NCAA) Wartti Basket
Sanni TUOMISTO 2001 EBT Espoo Basket Team
Silja VIITA 2001 free agent Korikobrat Lapua
Teresa SEPPÄLÄ 2002 HBA-Märsky Tampereen Pyrintö
Venla MÄÄTTÄNEN 2001 free agent Salon Vilpas Koripallo

Päävalmentaja Pekka Salminen
Valmentaja Emma Malm
Valmentaja Sami Toiviainen
Fysioterapeutti Tiina Kiiskinen