Tuoreen Suomen mestarin Salon Vilppaan ulkomaalaisosasto on nyt kasassa. Trion Jeremiah Wood, Marcus LoVett ja Brian Fobbs täydentää 203-senttinen sisäpelaaja Bryan Griffin, joka aloittaa Salossa ensimmäisen kautensa ammattilaisena.

Griffin on Vilppaan ulkomaalaisista Fobbsin ohella toinen pelaaja, joka tulee seuraan suoraan yliopistosta. Vilppaan valmennusjohdossa laskettiin, että joukkueessa on riittävästi kokemusta jo ennestään, joten viimeiselle jenkkipaikalle haettiin nuorta, nälkäistä ja atleettista pelaajaa, joka pystyy pelaamaan molempia sisäpelaajan paikkoja.

– Viimeinen valinta tulevaan kokoonpanoon löytyi tutun sukunimen takaa samalta agentilta kuin Jeremiah Wood. Bryan Griffin pystyy pelaamaan sekä nelosena että vitosena ja hän vakuutti meidät urheilullisuudellaan, monipuolisuudellaan sekä keskustelujen perusteella aidolla halulla ottaa ensimmäinen askel ammattilaisurallaan juuri meillä. Potentiaalia miehestä löytyy ja syliväliä on kunnioitettavat 221 cm, arvioi päävalmentaja Sami Toiviainen uusinta hankintaa seuran sivuilla.

Pomonasta, New Yorkista kotoisin oleva Griffin aloitti yliopistouransa kaudella 2016-2017 NCAA:n kakkostason Mercy Collegessa New Yorkissa. Hän pelasi siellä täydet neljä vuotta ja kahden viimeisen vuoden tehot olivat kovaa luokkaa. Kaudella 2019-2020 Griffin hurjasteli tilastot 20.3/11.5 ja seniorikaudellaan 19.6/14.5/2.0 torjuntaa ollen koko valtakunnan paras levypallomies. Hän sai mahdollisuuden siirtyä viidenneksi vuodeksi pelaamaan ja viimeistelemään opintonsa NCAA:n ykköstason arvostettuun Xavierin yliopistoon, jossa hän pelasi 18 ottelua todennäköisen NBA-pelaaja Zach Freemantlen back-upina. Peliaika Xavierissa jäi siksi 11 minuuttiin per peli ja tehoja syntyi 3.9/3.9.

Koko amerikkalaisnelikko saapuu Salon katukuvaan viikolla 33 ja kaikkien pitäisi olla harjoitusvahvuudessa 23. elokuuta. Siitä on tasan kolme viikkoa ensimmäiseen Mestarien liigan otteluun Romanian mestari Cluj-Napocaa vastaan ja päävalmentaja Toiviainen voi käyttää rosterissaan myös PeU Basketin 201-senttistä Justin Youngia. Vilppaassa odotellaan edelleen tietoa, missä kuuden joukkueen karsintaturnaus pidetään.