Viimeiset kaksi kautta Ranskan kakkostasolla kovaa jälkeä tehnyt Susijengin takamies ja Lapuan Korikobrien kasvatti Ilari Seppälä, 28, vaihtaa komennuspaikkaa. Seppälä pelaa tulevalla kaudella Romanian pääsarjaa viime keväänä pronssia juhlineessa BCM U Pitestissä, jota Matti Nuutinen edusti runsaat kolme vuotta sitten.

Seppälä oli Pitestin kiikarissa edellisen kerran vuosi sitten kesällä, jolloin päävalmentaja Tudor Costescu kartoitti häntä takakentän ulkomaalaisvahvistuksen tontille. Tuolloin Pitestin valinta osui toiseen pelaajaan, mutta kesä 2021 tuotti tulosta.

– Seura oli minuun yhteydessä heti kauden päättymisen jälkeen ja he ilmoittivat minun olevan heidän ykkösvaihtoehtonsa tälle tontille. He ovat seuranneet pelaamistani Ranskassa kahden kauden ajan tosi tarkkaan ja tietävät, mitä saavat, Seppälä kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Lisäksi rooli vaikutti todella hyvältä. Valmentaja on kaavaillut, että pelaan minuutteja yhtä lailla ykkös- kuin kakkospaikallakin, mikä oli itselleni tärkeää.

Vaikka Romania on suomalaisittain eksoottisempi ammattilaiskohde, on maassa nähty aiemminkin Susijengin edustajia: Gerald Lee Junior on juhlinut urallaan niin Romanian mestaruutta kuin maan cup-mestaruuttakin, Jukka Toijala on valmentanut Romanian finaaleissa ja Matti Nuutinen edusti Seppälän uutta seuraa runsaat kolme kautta sitten.

– Juttelin Masan (Nuutinen) ja Toikan (Toijala) kanssa Romaniasta ja tulevasta seurastani ja sain keskustelujen perusteella hyvän vaikutelman maasta ja liigasta, Seppälä jatkaa.

– Pitesti nousi viime kaudella Romanian pronssille ja joulun alla kaupunkiin on rakentumassa uusi viiden tuhannen katsojan halli. Ensi kaudellakin tavoitteena on päästä neljän joukkoon ja lähteä sen jälkeen tavoittelemaan paikkaa europeleissä.