Sudenpennut aloitti PM-kisat kahdella murskavoitolla

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien Pohjoismaiden mestaruuskisat pyörähtivät käyntiin sunnuntaina Kisakallion Susi Training Centerissä. Sudenpennut kaatoi Norjan kahdesti murskalukemin.

16-vuotiaiden tyttöjen ottelussa Suomi lähti karkumatkalle aikaisin eikä katsonut taakseen. Näytti olevan aivan sama, kenet pelaajan päävalmentaja Jussi Räikkä pisti kentälle, niin aina parketille saatiin jotain positiivista.

Suomi voitti ottelun selkein loppunumeroin 97-33 (51-15).

– Yhdeksälle pelaajalle tämä oli ensimmäinen maaottelu ikinä. Montaa asiaa ei välttämättä tehty täydellisesti, paljon jäi parannettavaa, mutta kukapa sitä enää huomenna muistaa, Räikkä aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Se, minkälaisella ilmeellä esiinnyimme kaikesta jännityksestä, pitkästä odottelusta ja epävarmuustekijöistä huolimatta, niin se jää minun mieleeni. Hyvä, tasapainoinen ottelu. Ei kesän paras ottelu, mutta erittäin hyvä jäänmurtaja.

Kentän selkeä kuningatar oli Elsa Lemmilä, joka tilastoi 20 pistettä, yhdeksän levypalloa, kolme riistoa ja kaksi torjuntaa vähän vajaassa 16 peliminuutissa.

– Elsa kuuluu meidän ensikertalaisiin maajoukkuetasolla. Jos tuolla tavalla pystyy avaamaan, niin mitäs kaikkea siellä onkaan luvassa? Hieno debyytti häneltä.

Penkiltä energiaa kentälle toivat mm. Emma Ristola (3/11) ja Sohvi Saviniemi (6/7), jotka molemmat pistivät kroppansa likoon joukkueensa eteen. Pisteissä erottui Lemmilän lisäksi Elina Aarnisalo (20/4/3 syöttöä/3 riistoa/2 torjuntaa).

Norjan pistekärki oli yhdeksän pistettä heittänyt Aurora Sørbye.

Suomen 16-vuotiaat pojat pistivät myös tuulemaan Norjaa vastaan

16-vuotiaiden poikien ottelussa Norja pisti kauemmin hanttiin Suomelle, mutta avausneljänneksen aikana karstat karisivat ja Sudenpennut lähti omille teilleen.

Suomi voitti ylivoimaisesti 115-48 (55-33).

– Iloksemme hyvin tasapainoinen ottelu. Ihan varmasti oli perhosia vatsassa ja vähän kipsiä käsissä, kun edellisestä pelistä on jo aikaa ja jokaiselle pelaajalle tämä oli ensimmäinen maaottelu, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski aloitti.

– Siihen nähden saimme tasaisesti onnistumisia laajalta rintamalta. Sekä puolustuksellisesti että hyökkäyksellisesti saimme kentällä näkymään niitä asioita, joita olemme harjoitelleet.

Suomelta erityisonnistujat kuuluivat isomman kokoluokan kalustoon: Roope Filtness (20/15), Olavi Suutela (15/10) ja Kalle Koskinen (9/4) pääsivät tekemään tuhojaan molemmissa päissä kenttää.

– Isossa päässä tuli se suurin ero vastustajaan, Lohikoski huomautti.

Suomelta kaksinumeroiset pistelukemat heittävät myös Aaron Montonen (16/3) ja Rasmus Lindberg (13/5).

Norjalta Scott Edward Priestly ja Emil Unnli heittivät yhdeksän pistettä mieheen.

Sudenpennut pelaavan maanantaina Islantia vastaan. Poikien ottelu alkaa klo 18:00 ja tyttöjen klo 15:15.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004