Susiladies jäi toistamiseen Latvian jalkoihin – ”Itseluottamuksen kanssa oli ongelmia”

© Kuva: fiba.com

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies kärsi toistamiseen tappion Latvialle. Riikassa pelatussa maaottelussa latvialaiset olivat tyly emäntä, kun Latvia vei voiton nimiinsä loppunumeroin 82-44 (32-15).

Latvia otti komennon ensimetreistä lähtien, mutta pitkällä ensimmäisen puoliajan loppuun asti Susiladies pysyi alle kymmeneen pisteen päässä. Kotijoukkueen lopullinen irtiotto tapahtui kolmannella neljänneksellä, jonka Latvia vei 26-9 ja ero repesi yli kolmenkymmenen.

Suomen heittopeli oli kehnoa, kun kakkoset upposivat vain 10/34 (29%) ja kolmoset 6/32 (18%).

– Korintekeminen oli meille vaikeaa. Emme saaneet toimimaan niitä uusia asioita, joita olemme käyneet lävitse. Itseluottamuksen kanssa oli ongelmia, kun pistimme myös helppoja heittoja ohitse, päävalmentaja Pekka Salminen aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Saimme koottua sinänsä joukkueena ihan hyviä heittopaikkoja, mutta ne kolisivat raudoissa. Puolustimme hyvin ja antaumuksella, muttei saatu palloa maaliin mistään. Silloin asiat tuppaavat menemään vaikeaksi.

Myös levypallot kaatuivat selkein lukemin Latvian laariin: kotijoukkue vei levypallot kokonaisuudessaan 51-38.

”Toivottavasti reppuun on mahtunut oppia”

Susiladiesin parhaaksi pistenaiseksi nousi vasta toisen ottelunsa naisten maajoukkueessa pelannut Lotta Vehka-aho, joka upotti 12 pistettä ja yhden levypallon.

– Aina on jotain hyvääkin. Lotta otti ison askeleen tämän viikonlopun aikana eteenpäin, Salminen huomautti.

Vehka-ahon jälkeen pisteistä vastasivat Veera Pirttinen (9/2) ja Elina Koskimies (7/4). Linda-Lotta Lehtorannan saldo oli kaksi pistettä, kuusi levypalloa ja viisi syöttöä ja Lotta-Maj Lahtisen neljä pistettä, seitsemän levypalloa ja neljä syöttöä.

Suomella oli kahden pelin viikonlopussa mukana peräti neljä pelaajaa, jotka pelasivat ensimmäiset maaottelunsa: Vehka-aho, Ebba Pekonen (0/2), Silja Viita (4/1) ja sunnunutaina minuuteitta jäänyt, lauantaina debyyttinsä Susiladiesissa tehnyt Liisa Taponen.

– Latvia on hyvä eurooppalainen joukkue. Näitä pelejä pitäisi pelata mahdollisimman paljon, jotta pääsemme eteenpäin. Nyt niitä on kaksi alla ja toivottavasti reppuun on mahtunut oppia.

Latvian pistenelikon muodosti Paula Strautmane (15/2), Anete Steinberga (15/9), Digna Strautmane (10/7) ja Ieva Pulvere (10/4).

Susiladiesin perjantain 6.8. kotimaaottelu Itävaltaa vastaan näytetään ilmaiseksi suorana Suomen Koripalloliiton YouTube-kanavalla. Ottelu alkaa klo 19:00.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.