Australia pisti USA:lle kampoihin yhden puoliajan verran, mutta lopulta USA otti omansa ja eteni miesten olympiakoriksen finaaliin voittamalla 97-78 (43-45).

Australia aloitti ottelun vauhdilla ja ennakkoluulottomasti karkaamalla parhaimmillaan jo 15 pisteen johtoon toisella neljänneksellä. Sen jälkeen Kevin Durant (23/9) otti USA:n reppuselkäänsä ja vei toisen neljänneksen lopun 16-4 nousten Australian kantaan ennen taukoa.

Kolmannelle neljännekselle tuli latautunut USA, joka ratkaisi ottelun Durant ja Devin Booker (20) sekä tripla-tuplan kanssa flirttaillut Jrue Holiday (11/8/8) siivittivät USA:n 32-10 jaksovoittoon ja viimeinen neljännes oli lähinnä kosmetiikkaa eikä Australia saanut kunnollista kiriä aikaiseksi. Australian parhaat pistemiehet olivat Patty Mills (15/5/8) ja Dante Exum (14).

Torstaina pelataan toinen välierä, jossa kohtaavat Slovenia ja Ranska. Tuo ottelu alkaa kello 14.00.