Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 33-vuotiaan Petteri Koposen kanssa. Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Koponen edusti viime kaudella Saksan suurseura Bayern Münchenia sekä Italian pääsarjassa pelaavaa Pallacanestro Reggianan joukkuetta.

Maajoukkueessa pelintekijän paikalla operoiva Koponen on edustanut Suomea nuorten ja aikuisten maajoukkueissa yhteensä 198 ottelussa.

– Hienoa palata takaisin Suomeen. Kolmentoista ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen nyt oli aika palata kotiin. Hieno kausi tulossa ja tavoitteena totta kai nostaa Pantteria keväällä, Koponen kommentoi Seagullsin tiedotteessa.

Vuodesta 2008 asti Euroopan kovimmissa koripallosarjoissa pelanneen Koposen ura hakee vertaistaan. Viisi kautta Italian pääsarjassa (Virtus Bologna, Pallacanestro Reggiana), neljä kautta Venäjän VTB-liigassa (Himki), kaksi kautta Espanjan pääsarjassa (FC Barcelona) ja kaksi kautta Saksan pääsarjassa Bayern Münchenin joukkueessa kertovat hyvin Malmin Super Koriksen kasvatin upeasta koripallourasta. Sarjaotteluiden lisäksi Koposelle on kertynyt huimat 201 ottelua FIBA Europe Cupissa, Eurocupissa ja Euroliigassa.

– Olen erittäin tyytyväinen, että saamme Petterin kaltaisen pelaajan takaisin Suomeen, Korisliigaan ja ennen kaikkea Helsinki Seagullsiin. Hän on kuitenkin yksi kaikkien aikojen parhaista suomalaisista pelaajista. On ilo ja kunnia päästä tekemään yhteistyötä hänen kanssaan, Helsinki Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso iloitsee.

– Alustavia keskusteluja käytiin jo viime kauden puolella, mutta kesän alkupuolella asiat alkoivat realisoitua ja pääsimme ajatuksen tasolta reippaasti eteenpäin. Petteri tuo takamiesosastollemme merkittävän lisän. Hän sopii nykyiseen ryhmäämme erittäin hyvin ja nuoret takamiehemme pääsevät oppimaan varmasti lisää lajin saloja Petterin kokemuksen kautta, Laakso jatkaa.

Korisliigassa Koponen nähtiin edellisen kerran vuonna 2008, jolloin hän edusti toiseen perättäiseen SM-kultaan päättyneellä kaudella Tapiolan Honkaa. Hänet valittiin kyseisellä kaudella Korisliigan vuoden pelaajaksi. Kahden SM-kullan lisäksi Koposen palkintokaapista löytyvät kotimaassa Hongan riveissä voitetut SM-pronssi (2005-2006) ja Suomen Cupin hopea (2006-2007).

– Erityisen onnellisia olemme siitä, että pääsemme tarjoamaan korisfaneille tällaista herkkua, ja tietenkin myös yhteistyökumppanimme tästä varmasti ilahtuvat. Mutta ennen kaikkea ei malttaisi odottaa yleisön reaktiota, kun pääsevät tämän kaliiperin pelaajan taitoja ihastelemaan Kisiksen parketill, toteavat Helsinki Seagullsin pääomistajat Janne ja Sinikka Kulvik.

– Petterin saaminen meidän riveihin on tietenkin huikea asia Seagullsille, ja nostaa myös Suomikoriksen ja Korisliigan profiilia. Samalla se on osoitus siitä mihin seuramme on valmis ja millaisia panostuksia organisaatiomme on valmiina tekemään päämäärätietoisella matkallamme kohti Helsinki Gardenia ja kansainvälisiä pelejä, Kulvikit jatkavat.

– On sanomattakin selvää, että tämän sopimuksen positiivinen vaikutus Seagullsin toimintaan kauttaaltaan on merkittävä, mutta uskallan sanoa, että se on sitä myös koko Korisliigalle. Petterin paluu liigaan muistuttaa taas siitä, kuinka kova liiga Korisliiga tänä päivänä onkaan ja siitä, miksi liigapelejä kannattaa tulla katsomaan, Helsinki Seagullsin toimitusjohtaja Aku Perho kommentoi.

– Siksi vetoankin niihin kuuluisiin päättäjiin, että nyt olisi aika tehdä päätöksiä. Keinot ovat valmiina, nyt niistä pitää vain nopeasti päättää, jotta ottelutapahtumat voidaan avata katsojille. Viime kauden kokemuksiin perustuen meillä on varaa sanoa, että Korisliiga-joukkueet ympäri Suomen osaavat järjestää turvallisia ottelutapahtumia. Tästä pitää kiittää myös suomalaista koripalloyleisöä, joka on fiksua porukkaa ja joka osaltaan kantoi vastuunsa tapahtumien turvallisuudesta, Perho jatkaa.