Sudenpennuille kirvelevä tappio – MM-unelma ei enää omissa käsissä

© Kuva: fiba.com

Helsingin URHEA-hallissa pidettävissä 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnoissa Suomi hävisi toiseksi viimeisessä ottelussaan niukasti Bulgarialle 61-64 (33-37). Suomella on edelleen mahdollisuudet päästä 17-vuotiaiden MM-kisoihin, mutta kisapaikka ei ole enää pelkästään omissa käsissä.

Suomi sinnitteli pitkin ottelua iskuetäisyydellä, mutta summerin soidessa Bulgaria oli johtanut ottelua runsaat 31 minuuttia, Suomi vain sekuntia alle kolme.

Päätösneljänneksen puolen välin tienoilla joukkueet kamppailivat pitkään kori korista, mutta Bulgaria sai käännettyä johtoaseman itselleen. Viimeisellä minuutilla Sudenpennuilla oli vielä mahdollisuudet tasoihin tai ohitse, mutta bulgarialaiset pitivät päänsä.

– Bulgaria oli tänään parempi tuon kolme pistettä, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Bulgaria sai hyvän alun, tai ehkä me saimme huonon, tai se oli jokin noiden kahden yhdistelmä. Keräsimme itsemme kasaan, pääsimme tasoihin ja vähän ohitsekin. Paransimme ensimmäisen puoliajan jälkeen merkittävästi aggressiivisuutta ja tekemisen tasoa, mutta vahinko oli jo tapahtunut. Bulgaria oli pelin sisällä ja he alkoivat hetki hetkeltä uskomaan, että he tulevat voittamaan.

– Niin tai näin, ei meidän tarvitse laittaa päätä pensaaseen. Pelasimme tasaisen koripallo-ottelun, joka ratkaistiin viimeisellä minuutilla. Tällä kertaa voiton vei Bulgaria, Räikkä lisäsi.

Suomen suurin yllättäjä oli Olivia Saarelainen, joka pelasi turnauksen parhaan pelinsä tilastoiden 7 pistettä ja kolme levypalloa.

– Olivia puolusti hyvin ja teki tärkeitä koreja. Hän oli toisella puoliajalla merkittävässä roolissa, että pääsimme peliin mukaan ja testaamaan, että voidaanko voittaa.

Fiia Hellsten tehtaili, jälleen kerran, monipuoliset 11 pistettä, 11 levypalloa, 7 syöttöä, kolme riistoa ja kaksi torjuntaa. Sudenpentujen pistekärki oli Elina Aarnisalo, jonka saldo oli 27 pistettä, viisi levypalloa ja kolme syöttöä.

– Elina joutui kantamaan jopa kohtuuttoman isoa kuormaa. Se on asia, jossa valmentajien täytyy auttaa joukkuetta, että saamme laajemmin onnistumisia.

Bulgarian voiton takuupelurit olivat Denitsa Manolova (12/12), Yana Karamfilova (16/6) ja Ivana Boneva (12/2).

Lauantaina pelataan MM-karsintojen viimeinen ottelukierros. MM-kisapaikka ensi kesälle vaatii Suomelta voiton Kreikasta sekä Saksalle voiton Bulgariasta.

– Turnaus ei ole ohitse. Nyt pitää pyrkiä palautumaan ja selvittämään, mitä voimme tehdä Kreikkaa vastaan. Hävisimme taistelun, sota jatkuu.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.