Sudenpentujen MM-unelma jäi yhden voiton päähän

© Kuva: fiba.com

Helsingin URHEA-hallissa pidettävät 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnat päättyivät tänään, kun päätösottelussa Suomi hävisi Kreikalle 58-54 (26-22). Suomi olisi voitolla edennyt MM-kisoihin, mutta jäi keskinäisten otteluiden vertailussa lohkokolmoseksi.

Suomi sai kehnon aloituksen otteluun, kun Sudenpennut sai Kreikan puristuksessa aikaan vain 4 pistettä ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin. Puoliaikaan mennessä Suomi oli iskuetäisyydellä, pääsi toisella puoliajalla rinnalle, ja parhaimmillaan ohitse, mutta Kreikka oli ratkaisuhetkillä varmempi.

– Tämä ei tietenkään ollut mieluinen tai odotettu päätös tälle tarinalle, mutta vaikeata tämä koko viikko on ollut. Jos suhteuttaa siihen, mitä kaikkea tämän viikon aikana on tapahtunut, niin on uskomatonta, että pääsimme viimeisellä minuutilla vielä kamppailemaan MM-kisapaikasta, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Ensimmäisellä erällä jäimme telineisiin. Kun katsoin meidän pelaamista, niin olin täysin varma, ettei pystytä ja ei löydy energiaa. Olin varma, että eväät on syöty, mutta jotenkin pääsimme peliin ihmeellisellä tavalla.

Suomen pistekärki oli jälleen Elina Aarnisalo (19/3/3 syöttöä), joka johdatti Suomen kiriä viimeisten parin minuutin aikana. Aarnisalo pääsi ajoillaan toistuvasti vapaaheittoviivalle, mikä antoi vielä Suomelle mahdollisuuden taistella voitosta.

Aarnisalo valittiin MM-karsintalohkon arvokkaimmaksi pelaajaksi eli MVP:ksi.

Wilma Tuomi oli 11 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplalla Suomen toiseksi paras pistenainen.

Kreikan pistekolmikon muodosti Ioanna Stefanaki (16/4/4 syöttöä), Sofia Stamataki (15/7/4) ja Domna Mantzou (12/7).

Karsintalohkosta MM-kisoihin etenivät Ranska ja Saksa.

Suomi läpikävi monenlaisia vaikeuksia turnauksen muodossa. Yksi merkittävimmistä oli alkuturnauksen kolme loukkaantumista, joiden takia Sudenpennut pelasi valtaosan karsinnoista yhdeksällä pelaajalla.

– Jos joku ajattelee, että joidenkin pelaajien olisi pitänyt suoriutua paremmin tai antaa enemmän tämän viikon aikana, niin se ajatus on epäreilu. Ne, jotka eivät ole joukkueen sisällä, eivät voi ymmärtää, mitä kaikkea joukkue on käynyt lävitse viimeisen kahden viikon aikana, ja erityisesti viimeisen viikon.

– Väitän, ettei yksikään muu joukkue olisi pystynyt tässä henkisessä ja fyysisessä kuormassa pääsemään siihen tilanteeseen, että he pelaavat MM-kisapaikasta viimeisenä päivänä. Nämä ovat suorituksia, jotka ovat enemmän kuin tulos. Ne luovat sitä tarinaa, että seuraavaksi, kun näillä pelaajilla on vastaava mahdollisuus, he ovat valmiimpia siihen tarttumaan.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.