Vilpas aloittaa Mestarien liigan karsinnat maanantaina – ”Erittäin aktiivinen ja aggressiivinen vastustaja”

Koripallon Mestarien liigan karsintaan osallistuvan Salon Vilppaan seurahistorian ensimmäinen BCL-ottelu käynnistyy maanantai-illalla kello 20:30.

Vaikka hallitsevan Suomen mestarin ensimmäinen ottelu on edessä vasta maanantaina, seura päätti lähteä reissuun jo hyvissä ajoin perjantaina.

– Emme halunneet ottaa Ateenan lentoa välilaskujen kanssa nykyisessä koronatilanteessa ja pääkaupunkiin suuntautuvia suoria lentoja ei ollut saatavilla lauantaiksi. Reissulle tulee hieman lisäkustannuksia, mutta tällä kertaa edetään näin. Ateenassa noudatetaan joukkueiden välillä erittäin tiukkoja koronasääntöjä ja osallistujat elävät hotellikuplassa koko turnauksen ajan. Nähtävyydet jäävät näkemättä, mutta FIBA on tehnyt kaikkensa, että turnaus voidaan viedä läpi turvallisesti, toteaa Vilppaan joukkueenjohtaja Keijo Poutiainen seuran sivuilla.

Ennen Ateenaa Vilpas kävi pelaamassa harjoituspelin Lahdessa ja sai siitä juuri sitä kaivattua aggressiivista vastusta, jota on odotettavissa myös Cluj-Napocaa vastaan.

– Cluj-Napoca on erittäin aktiivinen ja aggressiivinen vastustaja niiden videoiden perusteella, mitä olemme heistä saaneet. Meidän on oltava todella valmiita siihen fyysiseen haasteeseen ja saatava sekä levypallopelaaminen että oma hyökkäys siihen kuntoon, että voimme kamppailla ottelun voitosta, arvioi Sami Toiviainen Romanian mestarin kohtaamista.

U-BT Cluj-Napoca on Romanian hallitseva mestari. Oradea kaatui kevään tiukoissa finaaleissa voitoin 3-2.

– Vilppaan BCL-karsinta, Kreikka ja Ateena. Siinä sellainen yhdistelmä, joka upeasti toteutui ja kaikki ovat todella innoissaan tulevasta reissusta. Joukkue on nyt treenannut kolme viikkoa yhdessä ja paljon edistystä on tapahtunut alkupisteestä. Toki tiedostamme, että avausvastustaja Cluj-Napoca on erittäin hyvä joukkue ja haaste on kova, pohtii Toiviainen.

Avausottelun voittaja kohtaa keskiviikkona kotijoukkue Peristerin ja sen ottelun voittaja pelaa finaalissa perjantaina. Finaalin voittaja selviytyy Mestarien liigan lohkovaiheeseen, joka käynnistyy lokakuun alussa. Lohkokumppanit ovat Israelin Hapoel Holon, Italian Brindisi ja Turkin Darussafaka.

Lähde: Vilppaan verkkosivut


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.