Susijengin rinkiin noussut ulkomaan debytantti – ”Vastuuta on tullut tähän mennessä hyvin”

Aatu Kivimäki, 24, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille tänä kesänä, kun hän siirtyi Saksan ProA:ssa pelaavan Tigers Tübingenin riveihin. Kivimäkeä odottaa iso rooli Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamassa joukkueessa.

Karkkilan Urheilijoiden kasvatti pelasi viisi edelliskautta Salon Vilppaassa, kunnes päätti tarttua Janssonin tarjoamaan sopimukseen ja siirtyä Saksaan. Mestaruuteen päättyneen viime kauden jälkeen aika oli kypsä kokeilla siipiä Suomen rajojen ulkopuolella.

– Tuli koripalloilullisesti hyvä haaste ja tuntui, että nyt olisi hyvä aika vaihtaa maisemaa. Ulkomailla pelaaminen on ollut aina haaveena, ja tähän mennessä olen ollut tyytyväinen päätökseeni, Kivimäki kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Kivimäki on Janssonille tuttu pelaaja nuorten maajoukkueista. Viime kevään Korisliigan pudotuspeleissä Kivimäki osui jälleen Janssonin tutkaan.

– Katselin meidän kauden päättymisen jälkeen Korisliigan pudotuspelejä ja sieltä löytyi uusvanha tuttu. Näin Aatun pelaavan ensimmäisen kerran jo U15-maajoukkueessa ja tunnen hänet läpikotaisin sekä pelaajana että ihmisenä. Se mikä Aatussa viehätti, että hän pystyy pelaamaan täysverisenä kombona. Useimmiten komboilla on toinen rooli vahvempi kuin toinen, mutta Aatu pystyy pelaamaan molempia erittäin hyvin. Lisäksi, kun tiedän ja tunnen hänen työmoraalinsa, niin Aatu tuntui sopivalta valinnalta, Jansson avaa Kivimäen pestaamisen syitä.

Kivimäki kiittelee myös Janssonia luottamuksesta.

– Dannylla oli iso vaikutus ja helpotti paljon päätöstä. Olen tosi kiitollinen tästä mahdollisuudesta mitä olen saanut.

Kivimäki aloitti Tigersissä mallikkaasti. Tigers kaatoi viime viikonlopun avausottelussaan paikallisvastustaja Kirchheim Knightsin komeasti 83-67 ja Kivimäki kirjautti ottelussa 13 pistettä, neljä levypalloa ja riiston.

– Arki on ollut yllättävän samanlaista kuin Suomessakin eli treeniä, syöntiä, treeniä ja lepoa. Isoin ero on siinä, että ulkomailla olet vahvistuksena ja se luo lisää paineita, mutta sitä on tultu hakemaankin.

Ulkomaalaispelaajiin kohdistuvat aina kovemmat odotukset kuin paikallisiin pelaajiin, mutta se ei Kivimäkeä hetkauta. Hän on valmiina kantamaan vastuuta sekä kestämään paineet.

– Mielestäni meillä on hyvä ja laaja joukkue, eikä jengi ole pelkästään yhden tai kahden pelaajan varassa. Vastuuta on tullut tähän mennessä hyvin. Tietenkin voi olla, että mediat ovat kriittisempiä ulkomaalaisia kohtaan, mutta ei se paljon haittaa, kun ei kieltä ymmärrä, Kivimäki heittää.

Tigersilla on jälleen koossa nuori joukkue, jossa Kivimäki on 24-vuotiaana joukkueen neljänneksi vanhin. Janssonilla on pitkä ja menestyksekäs ura takanaan nuorten pelaajien kehittäjänä ja muun muassa viime kaudella Elias Valtonen ponnahti Tigersista Espanjan liigaan.

– Olen päässyt tällä kaudella rakentamaan haluamani tyylisen joukkueen. Meillä on jälleen tietoisesti nuori joukkue, jossa pelaajat ovat lähtökohtaisesti 20-23-vuotiaita. Ensimmäinen huomio joukkueesta on, etten tiedä olenko koskaan valmentanut kovempaa treenaavaa joukkuetta. Pelaajat ovat todella nälkäisiä ja hyviä tyyppejä. Tämä on mukava joukkue valmentajaa, iloitsee Jansson.

Viime kaudella Tigers jäi pudotuspelien ulkopuolelle eikä Jansson asettele tulostavoitteita tällekään kaudelle. Katse on asetettu pidemmälle ja joukkueen kehityskaari osoittaa ylöspäin.

– Emme rakentaneet sellaista joukkuetta, jolla pyritään heti suoriutumaan maksimaalisesti ja hakemaan mestaruutta. Olemme valinneet pelaajia, joilla on enemmän kehityspotentiaalia, mutta samanaikaisesti on sanottava, että pystymme kamppailemaan tosissamme mitä joukkuetta vastaan tahansa illasta toiseen. Näin nuoren joukkueen kanssa on mahdoton arvioida mille sijalle sijoitumme kauden jälkeen, mutta joka ilta pystymme haastamaan vastustajan.

Kivimäellä on sen sijaan selvät tähtäimet tälle kaudelle.

– Tavoitteena on pelata ehjä kausi ja koko ajan kehittyä paremmaksi pelinjohtajaksi ja auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon. Itse haluaisin päästä pelaamaan pleijarikorista ja katsotaan siellä sitten mihin rahkeet riittävät.

Tigersin kausi sai hienon startin ja seuraava peli siintää edessä lauantaina Bochumin vieraana.

– Voitimme paikallisvastustajan, mutta se on vain yksi matsi ja yksi voitto. Joka viikko lähdetään taas nollasta. Voitto oli kuitenkin etenkin faneille iso juttu. Edellisen kerran voitimme Kirchheimin pari vuotta sitten, Jansson toteaa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.