BC Nokia on saanut peliluvan uudelle pelaajalleen, kun Kahron Ross, 26, nähdään Näätien takakentällä jo lauantaisessa ottelussa Helsinki Seagullsia vastaan. BC Nokia ei tule jatkamaan Anthony Adgerin sopimusta tryoutin jälkeen.

180-senttinen, pelinrakentajan paikalla viihtyvä Ross saapuu Nokialle Itävallasta, jossa hän ehti edustaa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentamaa Swans Gmundenia kahdessa FIBA Europe Cupin karsintaottelussa.

Ross hankittiin Gmundeniin alun perin korvaavaksi pelaajaksi pikahälytyksellä, kun Gmundenin pelinrakentaja loukkaantui ennen karsintaotteluita.

– Aleksi ja Ponttis kehuivat häntä molemmat. Ross täyttää niitä kriteerejä, joita olemme etsineet pelinrakentajassa, BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson kommentoi seuran tiedotteessa.

Rossin yliopisto NCAA:n ykkösdivisioonassa oli Lehigh, josta hän valmistui keväällä 2018, tilastoiden seniorikaudellaan 13,2 pistettä, 3,0 levypalloa ja 4,2 syöttöä ottelua kohden. Hän on koulunsa kaikkien aikojen ykkönen koriin johtavissa syötöissä.

– Se on vakuuttavaa, kun ottaa huomioon, että NBA-tähti CJ McCollum on pelannut samassa yliopistossa täydet neljä vuotta.

Ammattilaisuransa Ross aloitti Saksan Pro A:ssa, josta hän siirtyi Balkanin liigaan, jossa hän pelasi vain neljä ottelua koronaviruspandemian pysäyttämättä kaudella. Kaudella 2020-21 Ross edusti Iso-Britannian BBL:ssä Cheshire Phoenixia 30 ottelun verran 16,8 pisteen, 4,6 levypallon ja 5,0 syötön keskiarvoilla.

– Hän pelaa lujaa, nopeasti ja on epäitsekäs pelinrakentaja. Totta kai hänellä kestää hetken, että hän tottuu siihen, mitä me olemme tekemässä, mutta hän tulee pelaamaan jo huomenna Seagullsia vastaan.

BC Nokia ei jatka Anthony Adgerin sopimusta. Adger pelasi BC Nokiassa kaksi ottelua 11,0 pisteen, 1,0 levypallon ja 5,0 syötön keskiarvoilla.