Miesten Korisliigan keskiviikkoillan voittajiksi selvisivät Kataja, Kauhajoki, Seagulls, Nokia ja Kouvot.

Kataja Basket on kärsinyt osansa epäonnesta ja yskivistä peliesityksistä, mutta kummastakaan ei ollut tietoakaan keskiviikkona. Kotikentällään pelannut joensuulaisjoukkue vei Korihaita 103–76-voiton arvoisesti.

Kentän tehopakkaus oli Christopher McKnight, joka pommitti pisteitä 21 ja nappasi levypalloja yhdeksän. Trey Landersilla puolestaan vastaavat luvut olivat kymmenen ja 13. Jamar Wilson lisäsi pakettiin 11 pistettä ja jakoi viisi koriin johtavaa syöttöä.

Korihaiden kovin pistemies oli Unique McLean 20:llä.

Myös BC Nokia on kärsinyt vastaavanlaisista vaivoista kuin Kataja, mutta oli yhtä lailla kovalla pelipäällä. Näädät kävivät vierasmatkalla Lapualla, ja isäntäjoukkue Kobrat kaatui luvuin 62–85.

Nokian nokkamiehinä hääri kaksi kotimaista laituria – kokenut konkari Matias Ojala ja nuori lupaus Max Besselink. Kumpikin pussitti 15 pistettä, minkä lisäksi Besselinkille merkittiin vielä yhdeksän levypalloa.

Kobrilla vedossa oli Andre Wesson Jr, joka iski tauluun 17 pistettä.

Kärkikolmikko vahvisti asemiaan

Kauhajoki porskuttaa yhä voittamattomana sarjakärjessä. Joukkue kaatoi tällä kertaa kotonaan Tampereen Pyrinnön 105–84.

Illan todellinen tähti oli Rene Rougeau, joka taiteili 20 pistettä, kymmenen levypalloa ja kuusi syöttöä. Kaikki luvut olivat Kauhajoen korkeimmat. Lisäksi Henri Kantonen teki 14 pistettä ja syötti neljästi.

Pyrinnön tähti puolestaan oli takamies Lassi Kilpinen, joka tilastoi 15 pistettä ja neljä syöttöä.

Toisena kovaa vauhtia tuleva Helsinki Seagulls pönkitti myös jalansijaansa. Lahti Basketball taipui vieraileville lokeille 60–85.

Lahden nuoret sankarit tekivät parhaansa – Arttu Saarijärvi etunenässä 13 pisteellä – mutta vastus oli tällä kertaa liian kova. Tästä piti huolen erityisesti Seagullsin heittävä takamies Antti Kanervo, joka tykitti tauluun 16 pistettä. Tuukka Kotti lisäsi tilastoihin 15 pistettä ja kuusi levypalloa.

Kolmannen sijan Kouvoilla oli mahtava ilta yhtä lailla. Kouvolan ylpeys puolusti kotikenttäänsä tehokkaasti ja taivutti Bisons Loimaan 99–72.

Kentän tilastohirmu voittajien kokoonpanossa oli Amir Hinton 26 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

Bisonsin riveissä puolestaan loisti Cortez Edwards, joka sai aikaan 16 pistettä ja viisi syöttöä.