Susiladies taipui EM-karsintojen avausottelussa – ”Pelasimme suurilta osin todella hyvin”

© Kuva: fiba.com

Susiladiesin EM-karsintataival kohti vuoden 2023 EM-kisoja alkoi tappiolla, kun Liettua oli Suomea parempi Kėdainiaissa numeroin 69-59 (35-24). Susiladies pelaa seuraavan ottelunsa jo sunnuntaina, kotikentällään Urhea-hallissa Ukrainaa vastaan.

Päätösneljänneksellä Susiladies nousi muutamaan kertaankin yhdeksän pisteen päähän. Suomen aggressiivinen puolustus piti neljännen neljänneksen alkupuolella liettualaiset ahtaalla: kotijoukkueen vähäiset heitot eivät käyneet hetkeen edes raudassa, mutta loppukiri jäi tulematta.

Awak Kuier nakutti kaksi kolmosta peräjälkeen, ero yhdeksään; Linda-Lotta Lehtorannan kolkilla ero yhdeksään, mutta Liettualta löytyi vastaus. Lehtorannan kolmosen jälkeen Kamile Nacickaite säkitti kolmosen puolinopeasta 64-52 ja noin kolme minuuttia ennen loppusummeria Giedre Labuckiene viimeisteli korin alta virheestä huolimatta – ja bonusvapaaheiton myötä – eron viiteentoista 67-52.

Ajatellen korieroa ja keskinäisiä otteluita, Susiladies sai kairattua eron vielä kymmeneen pisteeseen, vaikkei suomalaiset taistelleet enää voitosta.

– Pelasimme suurilta osin todella hyvin. Harmi samalla, ettei se tuonut toivottua tulosta. Kamppailupelaamisessa meillä oli ongelmia vastustajan mieletöntä kokoa vastaan, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi ottelun jälkeen.

Vaikkei Liettuan pelityylistä ollut pahemmin tietoa uuden valmentajan vuoksi, niin yksi asia oli silti selvä: vastaan tulee senttejä ja kiloja. Liettua veikin levypallot selkein lukemin 48-31. Toinen ratkaiseva tekijä oli toinen neljännes, jolloin Susiladies sai aikaan vain 7 pistettä.

– Ihan hyvin pelattiin joukkueena. Saatiin hyviä heittopaikkoja luotua, mutta ei saatu niitä sisään. Ehkä tästä vähän puuttui sellainen usko, että voidaan voittaa. Nyt ollaan tajuttu, että pärjätään tällä kentällä. Pari helppoa sisään, olisi voinut olla ihan eri peli, kaksi kolmosta upottanut Elina Koskimies analysoi.

Kun heitot kolisivat raudoissa, niin päätösneljänneksellä Suomi pääsi pelin päälle nimenomaan puolustuksellaan, joka koheni pelin edetessä.

– Totta kai oli vaikeaa lähteä peliin niin, ettei tiedä, miten kaveri pelaa. Meidän olisi pitänyt aikaisemmin löytää valmennusstaffina ne asiat, mitkä oli olennaisia puolustuksessa. Puolustus parani vähitellen, viimeinen kymppi oli todella hyvää, Salminen kommentoi.

Suomen ehdoton ykkönen oli Awak Kuier, joka parketin pistekuningattaruuden lisäksi väänsi erittäin monipuoliset tilastot: 21 pistettä, 14 levypalloa, kaksi riistoa ja neljä torjuntaa. Koskimies liittyi toisena pelaajana kaksinumeroista kirjoihin 10 pisteellä – virhevaikeuksista huolimatta.

Lehtoranta (8/1) ja Ebba Pekonen (7/2/4 syöttöä) olivat seuraavaksi parhaat pistenaiset. Debyyttiottelunsa naisten maajoukkueessa tehnyt Elsa Lemmilä avasi pistetilinsä tilastoiden kaksi pistettä ja yhtä monta levypalloa vähän vajaassa kahdeksassa peliminuutissa.

Liettuan pistekolmikko oli Gintare Petronyte (16/5), Kamile Nacickaite (16/2/4 syöttöä) ja Laura Juskaite (15/8/5 riistoa). 15-vuotiaan teinitähti Juste Jocyten saldo oli neljä pistettä ja viisi levypalloa.

Susiladiesin EM-karsinnat jatkuvat sunnuntaina, jolloin Suomi emännöi Ukrainaa Urhea-hallissa klo 17:00.

(Alina) Iagupova on siellä se, joka pyörittää kaikkea, että varmasti häneen keskitytään paljon, Koskimies ennakoi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.