Susijengi kohtaa sunnuntaina muuttuneen Kroatian – ”Nuori, nopea, atleettinen jengi”

© Kuva: fiba.com

Viime vuosina alavireisesti esiintynyt perinteinen eurooppalainen koripallovalta Kroatia pettyi kesällä jäätyään olympiakarsintojen kotiturnauksessaan rannalle NBA- ja Euroliiga-pelaajistaan huolimatta. Alkaneisiin MM-karsintoihin Kroatia on koonnut kasaan joukkueen, jonka syömähampaita ovat Hanno Möttölän mukaan aggressiivisuus, energisyys ja epäitsekkyys.

Vaikka Kroatia oli kutsunut Splitissä järjestettyyn olympiakarsintaturnaukseen mukaan kaikki ykköstykkinsä Mario Hezonjasta Bojan Bogdanoviciin, tappiot Brasiliaa ja Saksaa vastaan suistivat joukkueen Tokion olympiaparkettien ulkopuolelle.

Olympiakarsintojen jälkeen Kroatian maajoukkueessa on Susijengin valmennusjohtoon kuuluvan Hanno Möttölän mukaan muuttunut lähestulkoon kaikki.

– Viime kesän joukkueesta näissä karsinnoissa on jäljellä kolme pelaajaa. Kesän joukkueen akilleenkantapää oli passiivinen puolustus, jonka he ovat vaihtaneet todella aggressiiviseen puolustukseen sekä pallottomana että pallollisena, Möttölä kuvailee Koripalloliiton tiedotteessa.

Kroatia nimesi käynnissä olevaan MM-karsintaikkunaan neljätoista pelaajaa, joista yhdeksän on syntynyt vuosina 1997–2002.

– Kroatialla on kasassa nuori, nopea, atleettinen jengi, joka pelaa erittäin epäitsekästä Kroatia-korista. Pallo liikkuu, joukkue hakee yhdessä parasta mahdollista heittoa.

MM-karsinnat alkoivat Kroatian suhteen suurpettymyksellä, kun Zadarissa pelattu ottelu päättyi viime sekuntien tappioon hallitsevaa Euroopan mestaria ja olympianelosta Sloveniaa vastaan. Möttölä odottaakin, että tappion myötä Kroatia saapuu Espooseen ekstralatautuneena.

– Heillä oli kotiyleisö tukenaan, monelle pelaajalle ensimmäinen virallinen maaottelu ja olympianelosen kaato äärimmäisen lähellä. Sunnuntaina meidän on vastattava heidän tempoonsa ja aggressiivisuutensa, hän arvioi.

– Jos meillä oli Ruotsia vastaan vaikeuksia viedä peliä koko kentälle, Kroatiaa vastaan se tulee varmasti luontevasti, koska pelin tempo tulee olemaan sunnuntaina kovempi.

Coach Möttölän tärpit – seuraa heitä

Roko Prkacin (201 cm/19 v): ”Eilen 19 vuotta täyttänyt, NBA:n draftilistoillakin liikkuva parimetrinen laituri. Todella periksiantamaton ja liikkuva joka paikan höylä, joka pelasi upean ensimmäisen maaottelunsa. Nimi kannattaa pistää mieleen, koska jos kehitys jatkuu, hänestä tulee eturivin eurooppalainen kiintotähti.”

Filip Bundovic (206/27): ”Kroatian paras pistemies Sloveniaa vastaan. Ei yhtä liikkuva kuin Prkacin, mutta teki sisältä ja ulkoa tehokkaasti koreja, vaikka pelaakin maajoukkueessa pykälää isommalla pelipaikalla kuin seurajoukkueessa. Vasenkätinen taitava laituri, joka heittää hyvin myös kaukaa.”

Lovro Gnjidic (198/20): ”Sulavaliikkeinen, pitkä takamies, joka syöttää mieluummin kuin heittää. Hakee mieluusti näyttäviä syöttöjä. Kuvaavaa on, että Gnjidic otti 26 minuutissa vain kaksi pelitilanneheittoyritystä Sloveniaa vastaan.”

Kroatian maajoukkue I MM-karsintaikkunassa 22.-30.11.2021

#

Nimi

Pituus

Syntynyt

Seura

1

Toni PERKOVIC

191

1998

BC Split (CRO)

8

Roko PRKACIN

201

2002

KK Cibona (CRO)

10

Lovro GNJIDIC

198

2001

KK Cibona (CRO)

11

Tomislav GABRIC

201

1995

Elan Chalon (FRA)

12

Pavle MARCINKOVIC

198

1989

KK Zadar (CRO)

18

Roko BADZIM

197

1997

KK Szolnok (HUN)

23

Mateo DREZNJAK

196

1999

KK Cibona (CRO)

24

Filip BUNDOVIC

206

1994

BC Cedevita Junior (CRO)

32

Roko ROGIC

187

1992

KK Szolnok (HUN)

34

Marin MARIC

206

1994

Ironi Ness Ziona (ISR)

66

Matej RUDAN

206

2001

Mega Vizura (SRB)

88

Josip BATINIC

195

1999

BC Cedevita Junior (CRO)
Danko BRANKOVIC

214

2000

KK Cibona (CRO)
Mate KALAJZIC

188

1998

KK Gorica (CRO)

Päävalmentaja Veljko MRSIC
Valmentaja Damir MULAOMEROVIC
Valmentaja Domagoj KUJUNDZIC

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.