Susijengin tehopakkaus siirtyy Belgiaan – ”Roolia pitäisi olla tarjolla”

© Kuva: fiba.com

Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga vahvistuu jo neljännellä suomalaispelaajallaan, kun Korisliigan syyskauden paras kotimainen pistemies ja Susijengin täsmätykki Topias Palmi, 195 cm ja 27 vuotta, siirtyy kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön edustusjoukkueesta Limburgin riveihin.

– Limburg ilmoitti viime viikonloppuna kiinnostuksestaan, maanantaina he olivat sopimusehdotuksen kanssa liikkeellä ja tiistaina kirjoitettiin nimi alle, Palmi summaa tapahtumien kulun Koripalloliiton tiedotteessa.

Limburg United on pelannut Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan alkusarjassa alavireisesti ja voittanut kymmenestä pelaamastaan ottelusta vain kolme. Korintekijänä kyntensä jo monella kaudella näyttänyt Palmi on luottovärväys, jonka tarkoitus on kääntää kurssi.

– Saavun Limburgiin loukkaantuneen amerikkalaispelaajan tilalle ja roolia pitäisi olla tarjolla parinkymmenen minuutin paikka. Seura on alkukauden alisuorittamisen jälkeen ottanut pyrkimyksekseen pelata paikka ylempään jatkosarjaan ja tapella keväällä liigan kärkisijoista, Palmi jatkaa.

Voitettuaan Korisliigan MVP-palkinnon Kataja Basketin paidassa kaudella 2018-19 Palmi allekirjoitti kolmivuotisen sopimuksen Italian Serie A:n Vanoli Cremonan kanssa. Kevätkausi 2021 jäi kuitenkin Palmilta pahasti kesken koronavirusinfektion ja sen aiheuttaman jälkitaudin johdosta, jolloin tie vei täksi syyskaudeksi Pyrintöön, missä hän on tykittänyt koreja 17,7 pisteen keskiarvolla.

– Henkilökohtainen tavoitteeni on pelata hyvä ja ehjä kauden toinen puolisko ja olla joukkueelle avuksi. Joukkueen kanssa pyritään parantamaan viikko viikolta ja ottaa niitä voittoja.

Topias Palmin lisäksi Belgian ja Alankomaiden yhteisliigassa Suomea edustavat Mikael Jantunen (Oostende, Belgia), Okko Järvi (Phoenix Brussels, Belgia) ja Edon Maxhuni (Den Bosch, Alankomaat).

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.