Suomen 16-vuotiaat pojat ja 18-vuotiaat tytöt jatkoivat voittokulkuaan

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet jatkoivat tiistaina pelejänsä Tallinnan vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Sudenpennut onnistuivat saalistamaan kaksi voittoa, kun 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat pojat poistuivat parketilta voitot mukanansa.

18-vuotiaden tyttöjen sarjassa kahdella joukkueella pelaava Suomi kohtasi maanantaiseen tapaan Viron ja Latvian. Joukkueet pelasivat ristiin, joten maanantaina Latvian kukistanut joukkue sai tiistaina vastaansa Viron.

Kaksijakoisen ottelun kolme ensimmäistä neljännestä kulki Viron hienoisessa hallinnassa. Viro oli koko ajan pienoisessa johtoasemassa. Päätösneljännes kuitenkin muutti ottelun luonteen täysin. Suomi onnistui niin läheltä kuin kaukaa ja hyvä puolustussuoritus jätti etelänaapurin telineisiin – päätöskymppi meni peräti 27–11 Suomelle ja koko ottelu 71–54 (31–34).

– Todella tahmea alku – ei pärjätty puolustuspäässä ja sitä kautta hyökkäyspelikin oli tukossa. Emme päässeet stop and go -pelaamiseen. Puoliajan jälkeen pelaajat alkoivat toteuttamaan meidän kivijalkahommia ja olimme riittävän puolustusmielisiä, joka toi lopulta voiton meille, päävalmentaja Janne Hänninen summasi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Juoksimme hyvin riistojen jälkeen. Vaikeilla hetkillä Meri Kanerva (17/2) otti joukkueen reppuselkään. Irtiottovaiheessa Fiia Hellstén (15/11) ja Anni Mujunen (9/5) olivat tärkeässä roolissa voiton takana.

Maanantaina Virolle loppuhetkillä taipunut Sudenpennut kohtasi tiistaina Latvian. Käsikirjoitus oli päinvastainen kuin tiistaina Viron kohdanneella joukkueella.

Latvia-ottelu oli pitkään Suomen näpeissä, kun päätösneljännekselle lähdettiin tilanteesta 56–52. Suomi johti ottelua parhaimmillaan kahdeksalla pisteellä kolmannen neljänneksen puolivälissä. Latvialaiset saivat kuitenkin juonesta kiinni ja veivät päätöskympin 10–21 merkkauttaen koko ottelun lopulta niukasti 66–73 (36–34).

– Hienosti roikuttiin niin kauan kuin tehtiin yhdessä sovittuja ja harjoiteltuja asioita puolustuspäässä, niin se johti hyviin hyökkäyspäässä. Ja välillä jopa vietiin peliä, mutta mustia hetkiä oli lopulta vähän liikaa. Vastustaja sai 33 pinnaa meidän menestyksistä ja sillä harvoin tämän pelejä voitetaan. Tappiosta huolimatta joukkueen esitys oli tänään hyvä, päävalmentaja Hänninen kommentoi.

Lilli Hakkarainen toi tänään hienoa energiaa ja eforttia peliin, joka tarttui koko joukkueen pelaamiseen. Hänen pelaamistaan oli tänään upea seurata, Hänninen jakoi kiitosta ottelun jälkeen.

Lilli Hakkarainen ja Verna Savikuja heittivät molemmat 14 pistettä.

Maanantaina Latvian 21 pisteellä voittanut Suomi jatkoi tiistaista voittokulkuaan kaatamalla kisaisäntä Viron eilisen suuruisella marginaalilla. Viro oli ottelun alussa hienoisesti niskan päällä, mutta toisella neljänneksellä Suomi alkoi lisätä johtoaan kori korilta.

Suomen kypsä johtoasemapelaaminen piti huolen, ettei virolaiset päässet uhmaamaan Suomea ottelun voitosta. Loppulukemat olivat Suomelle 78–57 (41–32). Suomi napsi ottelussa 20 levypalloa enemmän kuin vastustajansa.

– Tämä Viron 16-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa meidän näkökulmasta haastavasti. He eivät varsinaisesti tee perinteisiä palloskriinejä, vaan slippailevat ja täten aiheuttivat meille hämmennystä ottelun alussa. Meillä kesti tovi, että pääsimme samalle sivulle. Onneksi pelikirjastamme löytyi lääkkeet tähän ja toinen puoliaika oli aika selkeästi meidän, päävalmentaja Jyri Lohikoski avasi.

– Ero olisi voinut olla tänään suurempikin, mutta emme pystyneet pitämään pallosta riittävän hyvin huolta ja meille tuli lukuisia paineettomia pallonmenetyksiä. Se on asia, johon meidän täytyy keskittyä jatkossa enemmän.

Tiistaiseen tapaan Suomen pisteykkönen oli HoNsU-kasvatti Elmeri Abbey, joka naulasi Viroa vastaan 19 pistettä. Hänen lisäksi kaksinumeroisille pisteille ylsivät Olavi Suutela (13/6), Jelani Towa (11/5) ja Jonas Kaivos (10/6).

Kahdella joukkueella 16-vuotiaiden tyttöjen turnaukseen osallistuva Suomi kohtasi tiistaina Latvian ja Viron. Maanantaina Viron kukistanut 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sai tuta Latvian iskukyvyn. Suomi oli koko ottelun alakynnessä taipuen lopulta 42–116 (22–58).

– Nyt ei auta selittely, Latvia oli tänään suvereenisesti meitä parempi. Sen lisäksi, että joukkue on kookkaampi se myös osasi käyttää kokoaan hyväkseen aggressiivisella pelaamisella. Kyseinen ottelu oli joukkueelle jo kymmenes yhdessä ja se näkyi kentällä pelivalmiutena, päävalmentaja Ilkka Palviainen kommentoi.

Kookkaampi vastustaja aiheutti korien läheisyydessä tukalia hetkiä suomalaispelaajille. Palviaista miellytti onnistunut kaukoheittopeli, jossa onnistumisprosentti oli mukavat 45 (5/11). Vastapainona oli peräti 44 menestystä, joista Latvia pääsi juoksemaan peräti 51 pistettä.

– Niissä hetkissä, kun pystyimme rakentamaan yhteisesti asioita, saimme myös onnistumisia. Saimme tänään laadukkaita kolmen pisteen heittoja, jotka upposivat kiitettävästi.

Tiistaiseen tapaan Ada Tyrni oli pelipäällä upottaen Suomen joukkueen korkeimman pistelukeman, 13 pistettä.

Toinen 16-vuotiaiden joukkueista kohtasi tänään Viron. Tiistaina Latvialle taipunut joukkue ei onnistunut päihittämään turnausjärjestäjä Viroa. Suomi koko ottelun takaa-ajajan roolissa.

Viro pelasi johtoasemassa kypsästi eikä Sudenpennut päässeet toisella puolikkaalla neljää pistettä lähemmäs. Loppulukemat olivat Virolle 61–44 (37–25).

– Totta kai tappiot harmittavat. Meillä oli Viro-ottelussa paljon menetyksiä (40), jotka vastustaja käänsi hyvin pisteiksi. Haimme 26 hyökkäyslevypalloa, joten saimme riittävästi pallonhallintoja voittaaksemme ottelun. Heikko viimeistely ja heittopelaaminen takkusi tänään, Palviainen niputti.

Suomen parhaimmat pisteiden tekijät olivat kahdeksan pistettä viimeistelleet Amanda Mäkelä ja Emma Ristola.

Turnauksen päätöspäivänä keskiviikkona Suomen joukkueet pelaavat toisiaan vastaan.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.