Cleveland Cavaliersissa vahvaa kautta pelaava jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti Lauri Markkanen on valittu jälleen kerran Suomen urheilutoimittajien valinnoissa vuoden koripalloilijaksi. Markkaselle valinta oli jo viides perättäinen.

Markkanen saavutti valintojen määrässä Susijengin ja Suomi-koriksen ikonin, keväällä tossut naulaan lyöneen Teemu Rannikon, joka on niin ikään valittu Suomen vuoden koripalloilijaksi viidesti. Markkasen edellä taulukossa ovat enää Kari Liimo ja Raimo Lindholm (kuusi nimitystä), Petteri Koponen (seitsemän) ja Hanno Möttölä (kahdeksan).

Markkanen pelasi alkuvuoden 2021 Chicago Bullsissa, missä hän merkkautti joukkueelleen 10,2 pistettä ja 5,3 levypalloa ottelua kohden uransa parhaalla kaukoheittoprosentilla 40,2%.

Loppukesällä Markkanen solmi nelivuotisen sopimuksen Cleveland Cavaliersin kanssa. Markkanen on kuulunut alkukaudella 2021-22 vahvasti pudotuspelejä kohti rynnistävän Cavaliersin aloitusviisikkoon ja on merkinnyt joukkueelleen 11,8 pistettä, 5,3 levypalloa ja 1,7 syöttöä ottelua kohden.