NBA:ssa Lauri Markkanen oli Cleveland Cavaliersin paras pistemies, kun Cavaliers päihitti kotikentällään Toronto Raptorsin 96-104 (46-59). Markkanen keräsi 22 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplan.

Cavaliers sai kasattua puoliajalle 13 pisteen johdon, mutta Raptors pääsi kolmannella neljänneksellä peliin mukaan, kun Cavaliersin heittopeli sakkasi. Päätösneljänneksen alussa Cavaliers sai pelinsä kulkemaan ja vetäisi eron parhaimmillaan 18 pisteeseen.

Markkanen pelasi ottelussa 38 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi 22 pistettä, 12 levypalloa ja yhden torjunnan. Levypallomäärä on hänen kauden kärkituloksensa.

Markkanen osui pelitilanneheittonsa 8/18, joista kolmoset 3/12. Vapaaheitot hän heitti 3/4.

– Tiedämme sarjataulukon, mutta tärkeintä oli, että me olimme me ja saimme voiton. Erityisesti puolustuksessa. Näytimme hyviä merkkejä Philadelphiaa vastaan. Meillä oli fiilis, että tämä voitto pitää saada, jotta pääsemme takaisin raiteillemme, Markkanen kommentoi ottelun jälkeen.

Clevelandin pisteistä vastasivat Markkasen lisäksi Evan Mobley (20/17), Darius Garland (17/3/10 syöttöä), Cedi Osman (17/1) ja Kevin Love (15/9).

Raptorsin pistenelikko oli Pascal Siakam (24/4), Chris Boucher (21/7), Scottie Barnes (19/12/6) ja Gary Trent Jr. (19/3).

Cavaliers on itäisen konferenssin kuudennella sijalla 37 voitolla ja 27 tappiolla.

Muissa otteluissa Nikola Jokic iski taululle 46 pistettä, 12 levypalloa, 11 syöttöä ja neljä torjuntaa, kun Denver voitti New Orleansin Brandon Ingramin (39) vahvasta pelistä huolimatta. Viime vuoden finaalin uusinnassa Milwaukee päihitti Phoenixin Khris Middletonin (44) äityessä kuumaksi. Phoenixilta Deandre Ayton (30/8) oli paras pistemies.

Jayson Tatum upotti hurjat 54 pistettä Bostonin voittaessa Kevin Durantin (37) tähdittämän Brooklynin. Utahin Bojan Bogdanovic upotti peräti 11 kolmen pisteen heittoa ja yhteensä 35 pistettä Jazzin kukistaessa Oklahoma Cityn. Shai Gilgeous-Alexander (33) oli tuttuun tapaan OKC:n tehopelaaja.

NBA:n viime yön tulokset:
Boston-Brooklyn 126-120
Milwaukee-Phoenix 132-122
Washington-Indiana 133-123
Houston-Memphhis 123-112
Oklahoma City-Utah 103-116
Cleveland-Toronto 104-96
Denver-New Orleans 138-130