Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut niin ylemmässä kuin alemmassakin jatkosarjassa. Pudotuspeleihin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret, ToPo, HBA, ViVe, EBT, Honka ja FoA. Pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja tarkempi ohjelma julkistetaan torstaina.

Ennakkoon kierroksen jännittävin ottelu pelattiin Forssassa, kun Alku emännöi Lappeenrannan Catzia. Panoksena ottelussa oli pudotuspelipaikka. Kotijoukkue otti komennon heti ylösheitosta ja passitti Catzin kesälomille 68-52.

Alku onnistui ottelussa puolustuspäässä. Se näkyi niin Catzin pistemäärässä kuin heittoprosenteissakin.

Davida Dale tilastoi 21 pistettä, yhdeksän levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Roosa Kosonen teki tupla-tuplan 15 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Elena Melto upotti 18 pistettä Catzille.

Forssan Alku saa puolivälierissä vastaansa runkosarjan voittaneen Kotkan Peli-Karhut.

Espoolaisjoukkueet kohtasivat viimeistä kertaa jatkosarjassa tällä kaudella. Ottelussa ei kunnian lisäksi ollut juurikaan panosta, sillä EBT oli jo varmistanut alemman jatkosarjan voiton ja Honka kakkossijan. Se ei kuitenkaan näkynyt ainakaan Hongan otteissa vaan joukkue nappasi suvereenin voiton 99-59.

EBT oli ottelussa askeleen jäljessä lähes kaikessa. Joukkueen kaukoheittopeli takkusi ja se osui kolmen pisteen kaaren takaa vain viidesti. Honka osui 14 kertaa huomattavasti paremmalla prosentilla.

Carmen Tyson-Thomas säkitti 28 pisttettä ja keräsi 15 levypalloa. Desiree Ramos säesti 24 pisteellä. Vierasjoukkueesta Taylor Jones kasasi tupla-tuplan 17 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

EBT saa vastaansa ylemmässä jatkosarjassa kolmanneksi sijoittuneen ToPo:n. Honka taistelee välieräpaikasta Kouvottaria vastaan.

Kotkan Peli-Karhut sai viimeisessä ottelussaan vastaansa ToPo:n. Sarjan voiton jo aikaa sitten varmistanut kotkalaisjoukkue oli tyly emäntä ja nappasi kauden viimeiset sarjapisteet 88-60.

PeKa vei ottelussa korinalustaiston. Se vei levypallokamppailun nimiinsä 47-35. Myös kotijoukkueen kahden pisteen heitot osuivat vieraita paremmin kohteeseen.

Naomi Davenport tilastoi ottelussa tupla-tuplan 21 pisteellä ja 14 levypallolla. Inga Orekhova heitti 19 pistettä ja osui kaaren takaa viidesti.

Peli-Karhut kohtaa puolivälierissä Forssan Alun. ToPo saa vastaansa alemman jatkosarjan voittaneen EBT:n.

Kouvottaret sai viimeisessä ottelussa vieraakseen HBA:n, jolla ei ottelussa ollut enää panosta, sillä joukkue oli varmistanut jatkosarjan neljännen sijan. Kouvottaret nappasi kotivoiton 84-80 ja varmisti samalla ylemmän jatkosarjan toisen sijan.

Ottelu aaltoili todella paljon ja molemmilla joukkueilla oli omat hyvät jaksonsa. Kouvottaret kuitenkin nappasi voiton hienon viimeisen jakson ansiosta.

Taeler Deer oli ottelun pistekuningatar 25 pisteellä. Kaisa Kuisma pussitti 13 pistettä. Märskyn Kati Ollilainen teki 19 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa.

Kouvottarien vastustaja puolivälierissä on alemmassa jatkosarjassa toiseksi sijoittunut Honka. HBA-Märsky saa vastaansa Vimpelin Vedon.