Saksan Bundesliigassa käynnistyvät pudotuspelit sunnuntaina. Suomalaispelaajista pudotuspelitunnelmaan pääsevät Sofia Pelander ja Anniina Äijänen.

Bundesliigan runkosarja päätettiin keskeyttää aikataulusyistä ennen kuin joukkueet olivat ehtineet pelata kaikkia otteluitaan. Pelanderin Herner TC sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja saa puolivälierässä vastaansa Panthers Osnabrückin.

Pelander odottaa tasavälistä puolivälieräparia.

– He tuntuvat vähän arkkivihollisilta, koska sinne 1,5 tunnin matka ja he ovat vähän samantyylinen joukkue kuin me. Meillä on tällä hetkellä todella hyvä joukkuehenki ja minusta tuntuu, että se on myös heidän vahvuutensa. He ovat pelanneet pitkään jo yhdessä eikä heillä ole paperilla maailman parhaimpia nimiä, mutta he pelaavat tosi hyvin yhteen ja löytävät toisensa hyvin. He ovat hitsautuneet hyvin yhteen. Heillä on hyviä pelaajia jokaiselle pelipaikalle. Mielestäni heillä on sarjan paras vitospaikan pelaaja, joka vaarallinen myös kaarella. Siihen pitäisi löytää aseet miten hänet pysäytetään, sillä parhaimmillaan hän voi tehdä vaikkapa 35 pinnaa, Pelander arvioi tulevaa vastustajaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Hernen kausi oli nousujohteinen, joka kruunautui viikko sitten Saksan cupin voittoon. Pelander odottaa kevään ratkaisupelejä hyvillä mielin.

– Lähden tosi innoissa pudotuspeleihin ja pudotuspelit ovat kaikin puolin erikoista ja ihanaa aikaa. Saimme kotiedun ja se on hyvä, sillä heidän hallissaan on aina hyvä tunnelma ja siellä on vaikea pelata. Olemme kohdanneet heidät tällä kaudella kolmasti ja voittaneet ne kaikki. Viime vuonna he pudottivat meidän välierissä suunnilleen samalla kokoonpanolla. Tänä vuonnakin meillä on ollut todella tiukkoja taisteluita ja viimeinen kohtaamisemme meni jatkoajalle.

Panthers on Hernelle tuttu joukkue myös viime kauden pudotuspeleistä, sillä tuolloin Panthers pudotti Hernen välierissä. Pelander ennakoi tasaista puolivälieräsarjaa.

– Odotan jännittävää ja hyvää puolivälieräsarjaa, mutta meillä on ehdottomasti tavoitteena mennä välieriin. Kaikki on kuitenkin auki ja kumpi tahansa voi tämän viedä. Sarja on paras kolmesta, joten siinä täytyy olla keskittynyt jokaiseen peliin.

Äijäsen Saarlouis haastaa runkosarjan voittajan

Äijäsen Saarlouis sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi ja saa vastaansa runkosarjan voittaja Rheinland Lionsin. Saarlouisin kausi on ollut hyvin rikkonainen, joten pudotuspelipaikkaa voidaan pitää hyvänä suorituksena.

– Meillä on ollut kauden aikana todella paljon vaihtuvuutta. Meillä on vaihtunut valmentaja ja meillä on tainnut kauden aikana ollut 19 pelaajaa. Se on tuonut sen, että olemme pitkälti totutelleet toisiimme. Uskon, että olisimme yltäneet parempaan suoritukseen, jos vaihtuvuutta olisi ollut vähän, mutta täytyy olla tyytyväinen, että pääsimme pudotuspeleihin, Äijänen kertaa joukkueen kautta.

Lions nousi viime kauden päätteeksi 2. Bundesliigasta kovalla joukkueella ja on hallinnut myös tämän kauden Bundesliigaa.

– Heillä on tosi kokenut joukkue ja runko on pysynyt samana jo pidempään. He pelaavat joukkueena hyvin yhteen ja on meille haastava vastustaja. Lähdemme kuitenkin ennakkoluulottomasti pistämään parastamme.

Joukkueen tavoin Äijäsen kauteen on mahtunut kaikenlaista koronasta pieniin vaivoihin. Pudotuspeleihin hän pääsee kuitenkin lähtemään hyvistä lähtökohdista.

– Itsellänikin on ollut aika ailahtelevaa ja olin muutaman pelin pois, mutta nyt kaikki on kunnossa. Innolla lähden pelaamaan pudotuspelejä.