NBA:n pudotuspelien esikarsinnassa, play-in-turnauksessa, Lauri Markkasen edustama Cleveland Cavaliers hävisi Brooklyn Netsille 108-115 (43-57). Cavaliersille on vielä yksi ottelu, jonka voittamalla joukkueella on mahdollisuus pudotuspeleihin.

Brooklyn aloitti ensimmäiset 12 minuuttia ryminällä, kun Nets latoi taululle lukemat 20-40, eikä enää luovuttanut johtoasemaansa. Vaikka ero venyikin pahimmillaan yli 20 pisteen, niin Cavs pisti hanttiin ja pääsi loppumetreillä vielä viiden pisteen päähän.

Netsiltä erityisen kovassa vauhdissa oli Kyrie Irving, joka taiteili 34 pistettä ja 12 syöttöä. Kauaksi Irvingin mahtisuorituksesta ei jäänyt Kevin Durant, jonka saldo oli 25 pistettä, 5 levypalloa, 11 syöttöä ja 3 torjuntaa.

Markkanen pelasi aloitusviisikossa 29 minuuttia, joiden aikana hän takoi tilastoikseen 13 pistettä, 4 levypalloa ja 3 riistoa. Pelitilanneheittonsa Markkanen osui 5/14, joista kolmoset 1/4, ja vapaaheittonsa 2/2.

Cavaliersin pistekärki oli Darius Garland, joka tilastoi 34 pistettä ja 5 syöttöä.

Nets eteni pudotuspeleihin ja kohtaa puolivälierissä Boston Celticsin. Cavaliers taas kohtaa perjantaina voittajan otteluparista Atlanta Hawks-Charlotte Hornets.

Yön toisessa play-in-ottelussa Minnesota eteni pudotuspeleihin voittamalla Clippersin Anthony Edwardsin (30) ja D’Angelo Russellin (29) pistäessä pisteitä tauluun. Paul George (34) oli Clippersin ykkösnimi.

NBA:n viime yön tulokset:
Brooklyn-Cleveland 115-108
Minnesota-Clippers 109-104