Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue on kutsuttu Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) koripalloturnauksen yhdeksi osallistujamaaksi. EYOF järjestetään 24.-30.7.2022 Banská Bystrica Slovakiassa.

Euroopan nuorten olympiafestivaalit (engl. European Youth Olympic Festival, EYOF) on joka toinen vuosi järjestettävä kilpailutapahtuma, johon tänä kesänä voivat osallistua vuonna 2003-2008 (lajista riippuen) syntyneet urheilijat.

– Paikka EYOF-kisoissa on yksi osoitus siitä laadukkaasta työstä, jota tyttöjen maajoukkuekoripallossa on tehty jo pitemmän aikaa. Turnaus toimii osana valmistautumisohjelmaa kohti Euroopan-mestaruuskilpailuja, joka on päätavoitteemme, Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Ilkka Palviainen aloittaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Näen tämän upeana mahdollisuutena pelaajillemme kohdata Euroopan parhaita pelaajia ja joukkueita sekä edustaa maatamme osana isompaa kokonaisuutta. Erityisesti lisäarvoa tuo kokemusten saaminen erilaisia koripallokulttuureja vastaan kilpailemisesta.

Edellisen kerran Suomi on ollut EYOF:ssä vuonna 2017, jolloin Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue huuhtoi pronssia. Kyseessä oli Suomen historian ensimmäinen palloilumitali Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla.

Kisoissa kilpaillaan seitsemässä yksilölajissa: judo, pyöräily, sulkapallo, telinevoimistelu, tennis, uinti ja yleisurheilu, ja kolmessa joukkuelajissa, joita ovat koripallo, käsipallo ja lentopallo. Kisoihin odotetaan noin 3600 urheilijaa ja taustahenkilöä 50 Euroopan maasta.