HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

Kotijoukkueena pelannut HBA-Märsky aloitti vahvasti erityisesti puolustuspäässä ja otti sen turvin johtoaseman itselleen. PeKa sai koneensa käyntiin hitaammin, mutta oli toisella jaksolla parempi ja tuli ennen puoliaikaa kahden pisteen päähän HBA:sta.

Peli jatkui tasaisena myös toisella puoliajalla. Vieraat kuitenkin nousivat ottelussa kuskin paikalle ja pääsivät päätösjaksolle johdossa 51-50.

Ottelussa edettiin tasatahtiin aivan päätöshetkillä asti. Ratkaisevat pisteet upotti HBA:n Elina Aarnisalo kahdeksan sekuntia ennen loppua. HBA nappasi kotivoiton 68-66. Viides ja ratkaiseva ottelu pelataan perjantaina Kotkassa.

Henna Sandvik pussitti ottelussa 19 pistettä ja keräsi viisi levypalloa. Aarnisalo kasasi 15 pistettä. Naomi Davenport urakoi 20 pisteen ja 15 levypallon arvoisesti.