Koripalloliiton liittohallitus sai kaksi uutta jäsentä, kun seurojen kevätliittokokous valitsi Jaakko Hietalan ja Kari Mattilan hallituksen uusiksi jäseniksi. Timo Elo puolestaan jatkaa Koripalloliiton puheenjohtajana seuraavalle kolmivuotiskaudelle, kuten myös Elisa Hakanen hallituksen jäsenenä. Tenho Ulmanen palkittiin Heikki Tuomala -palkinnolla.

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 23.4. lähikokouksena ensimmäistä kertaa syksyn 2020. Kokous järjestettiin Helsingin NMKY:n päämajassa ja suomalaisen koriksen syntysijoilla Hotelli Arthurissa.

Koripalloliiton liittohallitus sai kaksi uutta jäsentä, kun seuraavaksi kolmeksi toimintavuodeksi hallitukseen valittiin Jaakko Hietala ja Kari Mattila ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti. Kaksi vuotta hallituksessa toiminut Elisa Hakanen puolestaan valittiin kolmivuotisjatkokaudelle.

Keväästä 2019 Koripalloliiton puheenjohtajana toiminut Timo Elo valittiin uudelle kolmivuotiskaudelle. Erovuorossa jäsenistä Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja Elisa Hakanen valittiin niin ikään kolmivuotisjatkokaudelle ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti.

– Kiitos luottamuksesta, tämä on minulle sydämen asia. Tässä ei ole sirkustemppuja, vaan kyse on asioiden hoitamisesta. Koripalloliiton tehtävänä on tukea seuroja ja näin yhdessä saamme korista suuremmaksi lajiksi ja pelaajia entistä paremmiksi, Timo Elo lausui Koripalloliiton verkkosivuilla.

Liittokokous hyväksyi toimintasuunnitelman, joka keskittyy perustoimintojen ohella mm. auttamaan erotuomaripulaa yhdessä seurojen kanssa ja ottamaan kilpailutoiminnan digiloikkaa. Liittokokous hyväksyi konsernin 9,4 miljoonan euron suuruisen talousarvion kaudella 2022–23.

Lauantaisen kokouksen puheenjohtajana toimi Helsingin NMKY:n pääsihteeri Timo Laulaja. Paikalla kevätliittokokouksessa oli edustettuna 23 seuraa.

Kokouksen avasi Koripalloliiton puheenjohtaja Timo Elo, joka esitti kiitoksensa seuroille uudesta lisenssiennätyksestä. Tällä kaudella lajissa on nähty harrastajia lajin ennätysmäärä, kun uusi ennätyslukema kirjataan nyt 21 586. Viimeisen kymmenen vuoden aikana lisenssimäärä on kasvanut 38 %.

– Emme ole vielä täysin selvinneet koronasta, mutta silti olemme tehneet uuden lisenssiennätyksen. Mielestäni tämä on todella huima suoritus tässä maailman ajassa. On hienoa, että korisporukka on palannut harrastuksen pariin, vaikka korona on vieläkin osittain läsnä elämässämme. Kiitos kaikille seuroille, voidaan olla todella ylpeitä kaikkialla tästä saavutuksesta, Timo Elo jakoi kiitosta.

Lauantaista liittokokousta edelsi perjantaina järjestetty vuosittainen seurajohtajien tapaaminen Hotelli Arthurissa. Aktiivista keskustelua saatiin jälleen aikaiseksi mielenkiintoisten asioiden ympärillä. Yksi kuulluista tietoiskuista oli sarjahallintajärjestelmän uudistus, joka tullaan viemään loppuun tulevan sarjakauden aikana.

Heikki Tuomala -palkinto myönnetään vuosittain henkilölle, jonka vapaaehtoistyö seura-, alue- tai liittotoiminnassa katsotaan merkittävästi edesauttaneen suomalaista koripalloilua.

Tenho Ulmanen tehnyt pitkän päivätyön koripallon parissa ja työ jatkuu vielä tänäkin päivänä. Ulmanen on toiminut Lohjan Urheilijoiden puheenjohtajana ja koripallojaoston puheenjohtajana. Hän on muun muassa toiminut Seurapalvelu yksikön puheenjohtajana ja eteläisen alueen aluehallituksen puheenjohtajana ja liittohallituksen jäsenenä. Lisäksi hän on toiminut ehdollepanotoimikunnan puheenjohtajana.

– Kiitos kovasti, tämä lämmittää paljon. Tämä toimikoon myös muistutuksena kaikille seuroille, että muistakaa hakea huomionosoituksia seurojen jäsenille, Ulmanen sanoi.