NBA:n puolivälierät jatkuvat sunnuntaina ja varhain maanantaina. Kello 22.30 alkaa Dallasin ja Pheonixin välinen ottelu. Ennen kolmatta ottelua näytti vahvasti siltä, ettei Dallasilla ole loistavasta Luka Doncicista huolimatta palaa jatkopaikkaan.

Kolmannessa ottelussa Doncic sai mukavasti apua muualta ja Dallas venyi voittoon. Sunnuntaina nähdään, pystyykö joukkue samaan vai jääkö kaikki taas Doncicin varaan. Edelleen huomattavasti tasaisempi Phoenix on selvä suosikki jatkoon, mutta voitto kolmannessa pelissä antoi hyvät askelmerkit kotonaan sunnuntainakin pelaavalle Mavericksille.

Yön ottelussa toipilas Joel Embiid on ennakkotietojen mukaan kentällä. Embiid toi Philadelphialle kaivattua itseluottamusta kolmannessa pelissä. Itse tilastoissa Embiid jäi kauas totutuista, dominoivista, lukemista, mutta jo sentterin läsnäolo nosti oman joukkueen suoritustasoa. Samalla Miamin oli pakko ottaa ottelusuunnitelmassa Embiidin paluu huomioon: enää ei riittänyt, että James Harden otetaan tiukasti pois.

Jää nähtäväksi, mikä on monestakin vammasta kärsivät Embiidin todellinen iskukyky ja toisaalta, saako Miami oman ottelusuunnitelmansa paremmin toimimaan. Joka tapauksessa on selvää, ettei Miamin pistetehtailu voi jäädä vain Jimmy Butlerin varaan, kuten kolmannessa ottelussa kärjistetysti kävi.

Sunnuntain ja maanantaiaamun otteluihin lähdetään tilanteista, joissa Phoenix ja Miami johtavat sarjoja voitoin 2-1.