Philadelphian kausi NBA:ssa loppui varhain perjantaina. Joel Embiid taisteli erilaisten vammojen kanssa minkä pystyi, mutta Miami Jimmy Butlerin johdossa oli vahvempi.

Embiidin kanssa Philadelphian ratkaisijaksi povattu James Harden, ”The Beard”, ei pystynyt joukkuettaan auttamaan. Päinvastoin – Yhdysvalloissa ”The Beard” eli ”Parta”, on joutunut vahvasti kritiikkimyrskyn silmään. Yhdessä Miami -sarjan ottelussa hän pelasi loistavasti, muuten keskinkertaisesti tai jopa surkeasti. Ratkaisevassa pelissä… surkeasti. Ottelun toisella puoliskolla entinen korihai ei tehnyt pistettäkään ja lopun ratkaisuvaiheissa mies sortui pallonmenetyksiin.

Miami pelasi jälleen kokonaisuutena hyvin. Butler jatkoi huikeita pelejään ja teki 32 pistettä sekä napsi kahdeksan levypalloa. Kaikin puolin Butler antoi Philadelphialle pohdinnan aihetta siitä, miksi mies treidattiin sieltä pois.

Joka tapauksessa, parempi joukkue jatkaa idän finaaleihin: Miami Heat. Philadelphian kova yritys palata absoluuttiselle huipulle jatkuu, mutta todennäköisesti yhtä näyttävää partaa köyhempänä – tai tavallaan rikkaampana, mikäli monien asiantuntijoiden näkemystä kuuntelee.