Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen.

Espanjan liigan runkosarja oli äärimmäisen tasainen. Aivan viimeisille peleille käytiin tiukkaa taistelua sijoista, kun neljänneksi sijoittuneen Joventut Badalonan ja seitsemänneksi sijoittuneen Valtosen Manresan välinen ero oli vain kaksi voittoa. Siihen väliin mahtuivat viidenneksi sijoittunut Sasu Salinin Teneriffa sekä Baskonia.

Manresan kausi on ollut isossa kuvassa jo erinomainen. Viime kaudella joukkue ei ollut lähelläkään pudotuspelipaikkaa, mutta tällä kaudella tilillä ovat jo kauden alla pelatun Katalonian cupin voitto, paikka Copa del Rey’ssä sekä Mestarien liigassa finaalipaikka.

Manresa saa pudotuspelien avauskierroksella kovan mittarin, kun vastaan asettuu Euroliigan finaalissa niukasti Anadolu Efesille taipunut Real Madrid. Manresa kuitenkin osoitti kauden aikana pystyvänsä kaatamaan isompiaan voittaen sekä Barcelonan että Real Madridin runkosarjan aikana.

– Lähdetään haastamaan taas isompaa. Vastus on tietenkin kova, kun on Euroliigan kakkonen, mutta pystyimme heidät kerran runkosarjassa voittamaan. Nyt on tietenkin eri asia, mutta luotamme omaan tekemiseemme. Meillä on kaikki pelaajat tervehtyneet ja pääsemme täydellä rosterilla pudotuspeleihin. Yritämme pitää vauhtia yllä ja haastaa parhaamme mukaan sekä yllättää, Valtonen kertaa pudotuspelien lähtökohtia Koripalloliiton tiedotteessa.

Manresa on saanut valmistautua rauhassa tuleviin pudotuspeleihin, sillä Real Madrid urakoi Euroliigassa vielä viime viikonloppuna. Valtonen luottaa joukkueen valmistautumiseen ja iskukykyyn yllättää jättiläinen.

– Meillä on ollut tässä viikon verran treeniä Euroliigan takia, joten olemme pystyneet harjoittelemaan sekä valmistautumaan hyvin. Sitä kautta meillä on luottavaiset fiilikset, että pystymme heidät haastamaan. Haaste on tietenkin kova, mutta pystymme lähtemään aika paineettomasti, kun olemme aikamoisia altavastaajia, kuten olemme olleet koko kauden. Yritämme vain tehdä parhaamme, ja tällaisessa paras kolmesta -tilanteessa se voi olla hyvinkin mahdollista, mutta lopussa nähdään miten meni, pohtii Valtonen.