Teneriffa juhli koripallon Mestarien liigan mestaruutta ja seuraavaksi edessä siintävät Espanjan liigan pudotuspelit.

Mestarien liigan voittanut Teneriffa sijoittui runkosarjassa viidenneksi ja saa vastaansa Badalonan. Sasu Salin ei usko Mestarien liigan voittokrapulaan.

– Ei se enää vaikuta. Se oli hieno voittaa ja porukka puhuu kaupungilla siitä edelleen, mutta Mestarien liigan juhlat on kuitenkin juhlittu. Niitä voidaan jatkaa kauden jälkeen, mutta nyt keskittyminen on tiukasti pudotuspeleissä.

– Yksi tavoite on nyt saavutettu Mestarien liigan voitolla, ja toinen tavoite on päästä vähintään välieriin. Useimmiten sieltä tulee sitten vastaan Real tai Barcelona, joten finaalipaikka voi olla vaikea. Yritetään kuitenkin hoitaa tämä ensimmäinen kierros kunnialla, Salin kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Teneriffa ehti lomailla hetken Mestarien liigan voiton jälkeen, jonka jälkeen alkoi valmistautuminen Badalonaa vastaan.

– Pitkän odotuksen jälkeen pääsemme vihdoin pelaamaan. Tässä oli melkein kaksi viikkoa väliä edellispelistä eikä sellaista enää jaksaisi tässä vaiheessa kautta, kun joutuu treenaamaan enemmän, Salin heittää.

Badalona sijoittui joukkueista runkosarjassa korkeammalle, mutta keskinäisissä otteluissa Teneriffa oli niskan päällä.

– Meillä on ollut tiukkoja pelejä, mutta olemme voittaneet kaksi edellistä kohtaamista. Heillä on taitavia pelaajia jokaisella pelipaikalla ja Ante Tomic on edelleen yksi Euroopan parhaista senttereistä. Toki meilläkin on Giorgi Shermadini, mutta kumpikaan ei ehkä ole parhaimmillaan puolustuspäässä. Lisäksi Badalonalla on hyvät espanjalaispelaajat, Salin arvioi tulevaa vastustajaa.

Salin upotti Espanjan liigan runkosarjassa keskimäärin 2,7 kolmen pisteen heittoa sisään ottelua kohden, joka oli samalla koko sarjan korkein lukema. Salin toivoo heiton uppoavan myös pudotuspeleissä.

– Toivottavaahan se olisi, kun suurin osa heitoistani on kolmen pisteen heittoja. Treeneissä on mennyt ihan hyvin sisään ja toivottavasti se jatkuu, Salin miettii.