BC Nokian Korisliiga-joukkue on solminut uuden pelaajasopimuksen, kun 202-senttinen Mikael Laihonen, 28, liittyy ensi kaudeksi Näätiin. Laihosen ja BC Nokian sopimus on mallia 1+1, jossa toinen vuosi on joukkueen optio.

Raisiolaislähtöinen Laihonen pelasi päättyneellä kaudella Kataja Basketissa, jossa hän tilastoi keskimäärin 4,8 pistettä, 3,8 levypalloa ja 0,6 torjuntaa ottelua kohden vähän alle 17 minuutissa per ottelu. Ennen Joensuuta Laihonen pelasi kolme kautta Kauhajoen Karhu Basketin riveissä, mistä hänelle tarttui mukaan SM-kulta kaudelta 2018-19.

– Mikaelilla on ollut huonoa onnea loukkaantumisten kanssa lähivuosina. Uskon, että hänen paras koripallonsa on vielä edessäpäin. Hän on monipuolinen iso pelaaja, joka on urheilullinen ja osaa heittää. Olen myös kuullut, että hän tekee kovaa töitä koripallon eteen. Se on asia, mitä arvostan, Näätien päävalmentaja Greg Gibson kommentoi nokialaisten tiedotteessa.

– Olen kuullut paljon hyvää Gregistä Nikon kautta (Mattila) ja olen muutenkin tykännyt Gregin pelitavasta ja hänen luomastaan kulttuurista. Greg teki jo alussa selväksi, että olen hänen ykkösoptionsa, mikä nosti kiinnostusta. Siitä tulee tietynlainen arvostus, että on helppo tulla joukkueeseen, kun valmentaja haluaa nimenomaan sinut, Laihonen aloittaa.

– Muutenkin (Antero) Lehto on aina Lehto. Häntä vastaan oli aina ärsyttävää pelata, niin kiva pelata vaihteluksi samassa joukkueessa. Nikon kanssa tulin hyvin toimeen jo Joensuussa, niin on mukavaa jatkaa hänen kanssaan myös Nokialla. Lisäksi Nokialla on aina ollut hyvä tunnelma vieraspaidassa, niin kiva päästä kuuntelemaan Alakulman mökää keltamustissa.

Ennen Korisliigaa Laihonen pelasi kolme kautta Turun NMKY:ssa (kaudesta 2016-17 lähtien Kristika Turku), joista kaksi ensimmäistä Divisioona B:ssa ja yhden Divisioona A:ssa. Valtakunnalliselle tasolle hän nousi kasvattajaseuransa läntisen alueen II divisioonan joukkueesta.

Laihosen lisäksi BC Nokian sopimuspelaajiin kuuluvat Antero Lehto, Niko Mattila, Antti Ahonen ja Hugo Boman. Joukkuetta valmentaa Greg Gibson. Fysioterapeuttina toimii Tommi Tatti ja huoltajana Jukka Schnabel.