Susiladiesin Viana do Castelossa pelattu toinen vierasottelu Portugalia vastaan päättyi tappioon, kun suomalaiset kaatuivat saappaat jalassa 79-65 (39-31). Maajoukkuekesän avausotteluiden jälkeen Susiladies palaa takaisin sorvin ääreen Urhea-halliin.

Noin viisiminuuttisen pisteettömän alun jälkeen Susiladies löysi pelirytminsä ja eteni ottelun ainoaan johtoon avausneljänneksen päätteeksi. Portugali kuitenkin löysi ottelun kuluessa lääkkeet Susiladiesin pallonpaineeseen, minkä myötä kotijoukkue nousi keulille, eikä enää luovuttanut johtoaan.

– Portugalilla on pienikokoinen joukkue, jossa on paljon pallonkäsittelijöitä. Se aiheuttaa meidän puolustustyylille maksimaalisen haasteen ja onnistuimme siinä haasteessa kohtuullisen hyvin, poikkeuksellisesti päävalmentajana toiminut Niko Hellman kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Susiladies pysyi aivan loppumetreille asti iskuetäisyydellä, vaikka ero ehti venyä jo kymmeneen kolmannella neljänneksellä. Loppukirin tyrehdytti vähän alle kolme minuuttia ennen loppua Marta Martinsin (7/3/5 syöttöä) kolmonen, jolla ero kasvoi 12 pisteeseen.

– Meidän tavoitteena oli pystyä pelaamaan koko ottelun läpi samanlaiselle energialla ja aloitteellisuudella, mitä eilen pelasimme ensimmäisen puoliajan. Tämä tavoite toteutui, taistelimme vastustajan kanssa tasaväkisesti loppuun saakka.

– Toisena tavoitteena oli levypallotappion muuttaminen levypallovoitoksi. Emme jääneet jalkoihin, mutta emme myöskään pärjänneet niin hyvin kuin isompana joukkueena olisi toivonut.

Suomelta edukseen erottuivat pistekärki Sara Bejedi (19/7/4 syöttöä), jota vastustaja joutui rikkomaan peräti 10 kertaa, sekä ärhäkällä pelipäällä ollut Magdalene Agyei (11/5). Helmi Tulonen oli yhdeksällä pisteellä kolmanneksi paras pistenainen.

– Hyökkäyspelaaminen oli sujuvampaa kuin eilen, mutta niin oli vastustajankin. Ennen kaikkea heidän aktiivisuus haastaa yksi vastaan yksi kohti koria pakotti meidän useammin rotaatioihin kuin eilen. Niissä on vielä töitä, jotta pystymme rotaatioissa puolustamaan joukkueena.

Portugalin parhaimmistoon kuuluivat Mariana Carvalho (17/3) ja Joana Alves (15/3).

Susiladiesille kyseessä oli maajoukkuekesän ensimmäiset ottelut ja pohjimmaisena tarkoituksena jakaa näyttömahdollisuuksia ringin nuoremmalle kaartille.

– Kaikki heistä myös pääsivät antamaan näyttöjä. Koska meillä oli vain yksi viikko harjoittelua takana, niin olimme joukkueena valinneet vain pienen määrän asioita, joihin panostimme. Niiden asioiden parissa onnistuimme kohtuullisesti.

– Niissä asioissa, joihin taas emme ole vielä ehtineet keskittyä, näkyi selkeästi harjoittelemattomuus. Mutta toiminta jatkuu sillä, että seuraavat kaksi viikkoa palaamme takaisin Urhean tiloihin ja rupeamme kehittämään omaa pelaamista.

Lähde: Koripalloliiton tiedote