Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.  

Mestarien liigan voitto oli Teneriffan kauden kruunu. Espanjan liigassa joukkueen matka tyssäsi pudotuspelien ensimmäiselle kierroksella ja arvostetussa Copa del Rey’ssä Teneriffa eteni välieriin.

– Ihan hyvin kausi meni, kun voitettiin Mestarien liiga. Se oli yksi meidän isoista tavoitteista tällä kaudella eikä se ollut helppoa. Muuten olisi voinut mennä ehkä hieman paremmin. ACB:ssa olisimme voineet mennä pidemmälle, mutta siellä on aika vaikea mennä välieriä pidemmälle ja Copassa pääsimme välieriin. Kaudessa oli kyllä paljon hyvää ja mielestäni seuralta pitkästä aikaa paras kausi ja niin myös itselleni, Salin arvioi kautta.

Salinin kauden tilastot tukevat myös arviota hyvästä kaudesta. ACB-liigassa Salin ylsi uusiin ennätyksiinsä niin peliajan (30), pistekeskiarvon (10,1), onnistuneiden kolmen pisteen heittojen määrässä ottelua kohden (2,7), kolmen pisteen heittoprosenteissa (40,5) kuin levypalloissa (2,3). Lisäksi 1,5 syöttöä ottelua kohden oli hänen uransa kolmanneksi paras noteeraus Espanjan liigassa. Mestarien liigassa jälki oli vieläkin vakuuttavampaa 12,6 pisteen keskiarvolla ja kolmen pisteen heittoprosentin ollessa 45,4.

– Henkilökohtaisesti kausi meni hyvin. Yhdessä kohtaa oli sellainen vaihe, että vähän oli väsymystä päälle, mutta ihan hyvin meni muuten ja se näkyy myös numeroissa. Tuntui, että kolkit upposivat ja rooli oli mieleinen.

Salin nappasi kauden aikana Mestarien liigassa kaksi uutta ennätystä. Hän pussitti kauden aikana 64 kolmen pisteen heittoa, joka on srjan uusi ennätys yhden kauden aikana ja yhteensä hän on heittänyt Mestarien liigassa 144 kolmosta sukkaan, joka on kaikkien aikojen ennätys. Vaikka Salin tunnetaan nöyränä miehenä, niin hän myöntää pääsemisen ennätysten kirjoihin lämmittävän.

– Tuntuuhan se hyvältä, että sellainen tuli tehtyä. Mestarien liigan sivuilla taisi olla joku isompi artikkeli asiasta ja onhan se kiva, että se noteerataan. Ennätys saattaa pysyä vähän aikaa.

Salinilla on vielä vuosi jäljellä sopimusta Teneriffan kanssa.

– Ajatus on mennä syksyllä takaisin. Jos jostain Euroliiga-joukkueesta tulee tarjousta, niin en kuitenkaan välttämättä sanoisi ei. Mutta sellaisesta ei ole tällä hetkellä mitään tietoa.

Kiireinen kesä edessä

Seurajoukkuekauden jälkeen Salin hyppää taas sinivalkoiseen asuun, kun edessä on tärkeä maajoukkuekesä. Ohjelmaan mahtuvat niin MM-karsinnat kuin kesän päättävät EM-kilpailut.

– Aika kiireinen kesä on tulossa ja se saa hienon päätöksen EM-kisojen muodossa. Odottavaisin mielin lähdetään nuorien ja vähän vanhempien pelaajien kanssa. Onhan se kiva nähdä miten Koponen ja Shawn näiden nuorten kavereiden kanssa pärjäävät. Hienoa päästä heidän kanssaan pelaamaan vielä maajoukkueessa, hekumoi Salin.

Kiirettä riittää myös kentän ulkopuolella, sillä Salinin perheeseen on tulossa lisäystä kesän aikana.

– Aina on siisti pelata, mutta meille syntyy toinen lapsi elokuussa, niin perhearjesta joutuu tinkimään. Se on vähän myös tuolla korvien välissä. Nuorempana ei ollut mitään väliä, kun voi vain mennä, mutta nyt vähän muutakin elämässä, Salin heittää.

Sasu Salinin tilastot Espanjan liigassa
Sasu Salinin tilastot Mestarien liigassa

Lähde: Koripalloliiton tiedote