NBA-seura Phoenix Sunsin koripalloilun operatiivisen osaston varapresidentti Ryan Resch on tullut kaapista ulos. Hän on samalla NBA-historian ensimmäinen avoimesti homoseksuaalinen koripallon operatiivisen osaston johtaja, joka on tullut ulos.

29-vuotias Resch kertoi esimiehelleen, Sunsin GM James Jonesille, sekä muulle seuran henkilökunnalle olevansa homoseksuaali talvella.

– Tavoitteeni on normalisoida ihmisille sekä liigassa että sen ulkopuolella homoseksuaalisista miehistä ja naisista koripalloilun operatiivisella puolella, Resch kertoi ESPN:n sivuilla.

Vuonna 2011 Phoenix Sunsin silloinen toimitusjohtaja Rick Welts tuli kaapista ulos ollen ensimmäinen NBA-johtaja, joka tuli ulos. Resch on kuitenkin ensimmäinen, joka toimii suoraan koripalloasioiden parissa.

– Kerroin vihdoin itselleni, että sinun täytyy lopettaa juokseminen karkuun itsestäänselvyydeltä ja on itsestään selvää, että olet homo. Se oli varmasti jotain mitä aina tiesin, mutta tie sen hyväksymiseen oli kivikkoinen ja paljon pidempi kuin sen olisi pitänyt olla, Resch sanoi.