Seagullsin kanssa sopimuksen tehnyt Okko Järvi pelasi menneen kauden belgialaisen Phoenix Brysselin joukkueessa. Kausi oli kuitenkin Järvelle vaikea, mutta samalla opettavainen.

Järven sekä Phoenixin kausi ei sujunut täysin suunnitelmien mukaan. Järven pelipaikka vaihteli kauden aikana ja keskelle kautta osui parin kuukauden tauko loukkaantumisen takia. Joukkueena kausi Phoenixille myös tuloksellisesti vaisu. Belgian ja Hollannin yhteisliigassa se jäi alempaan loppusarjaan ja eteni pudotuspeleissä toiselle kierrokselle.

– Jos pitää ihan rehellinen olla, niin eihän kausi mikään jättimenestys ollut. Pelipaikan suhteen oli vähän vaihtelua, kun pelasin pointista kolmoseen ja pääsin aika vähän pelaamaan omaa paikkaani heittävänä takamiehenä. Oli kyllä vaikea kausi, Järvi perkaa Koripalloliiton verkkosivuilla.

Järvi pelasi lähes 25 minuuttia ottelua kohden ja sai tilastoikseen 7,5 pistettä, 2,0 levypalloa ja 1,8 syöttöä. Vaikka pelillisesti oli vaikeaa, niin Järvi ammensi oppia tulevaa ajatellen.

– Ensimmäinen vuosi ulkomailla, uusi kulttuuri ja muuta, niin kyllä siinä kaikenlaista oppi. Henkisesti tuli kasvettua paljon ja oppinut olemaan erilaisessa roolissa, kun on tullut joukkueeseen vahvistuksena. Silloin vaatimustaso on paljon korkeammalla, pohdiskelee Järvi.

Sarjana Belgian ja Hollannin yhteisliiga sai Järveltä kiitosta.

– Pelillisesti tykkäsin sarjasta. Se oli hyvin fyysinen ja tuomarit sallivat vähän enemmän ja kovaa sai pelata. Siellä oli vähän isompia kavereita vastassa, mutta taktisesti se ei ehkä ollut ihan paras. Sitä korvattiin sitten fyysisyydellä, vertailee Järvi.

Okko Järven tilastot Belgian ja Hollannin yhteisliigassa