Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan Pohjoismaiden mestaruudesta 2022 keskiviikosta 29.6. sunnuntaihin 3.7. Joukkueet on nyt valittu neljässä eri ikäluokassa ja Sudenpentujen päävalmentajat ovat antaneet ennakkokommenttinsa.

PM-kisat pelataan Kisakallion Susi Training Centerissä ja palloiluhallilla keskiviikosta sunnuntaihin. Kisakalliossa ratkotaan 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien Pohjoismaiden mestaruudet.

Suomen joukkueet kohtaavat keskiviikkona Tanskan, torstaina Ruotsin, perjantaina Norjan, lauantaina Viron ja sunnuntaina Islannin.

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue

Päävalmentaja Jussi Laakso, mitä ovat joukkueen odotukset PM-kisojen suhteen?

– PM-kisat tarjoaa joukkueelle ensimmäiset ottelut tähän kesään. On hyvä nähdä, miten harjoitellut asiat toimivat käytännössä ja mitä asioita pitää edelleen käydä läpi, kun menemme kohti päätavoitetta eli EM-kisoja elokuussa. Olemme keskustelleet joukkueen kanssa tavoitteista ja välitavoitteista. Keskustelujen tulosten pohjalta lähdemme voittamaan jokaista ottelua, mutta haluamme myös kehittyä joukkueen kohti päätavoitetta. Ymmärrämme, että PM-kisat toimivat erinomaisena valmistavana turnauksena, Laakso sanoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Minkälainen joukkue on kasassa ja miksi kotiyleisön kannattaa tulla katsomaan juuri tämän joukkueen pelejä?

WU18-joukkue on laadukas monelta osin. Pelaamme suomalaiskoripallolle tyypillistä koko kentän työteliästä koripalloa. Valmistautumisleiri antoi hyviä viitteitä siitä, että etenkin puolustuksemme intensiteetti on sillä tasolla, joka tulee aiheuttamaan vastustajille harmaita hiuksia. Joukkue on jo tässä vaiheessa melko yhteen hitsautunut sekä todella ahkera. Uskon vakaasti siihen, että tämä sitoutunut ryhmä antaa hienoja elämyksiä myös katsojille.

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue, PM-kisat 2022

NIMISEURA
AARNISALO ElinaHBA
AARREJOKI AnnikaJBA
HADDAD JuliannaEBT
HAKKARAINEN LilliPeli-Karhut
HELLSTEN FiiaHBA
KANERVA MeriToPo
MERIVIRTA EditHBA
MUJUNEN AnniHyvinkään Ponteva
SAVIOJA VernaLahti Basketball/HyPo
SYLA AlbinaHBA
TUOMI WilmaHNMKY
WILLIAMS KenishaTampereen Pyrintö

Päävalmentaja Jussi Laakso
Valmentaja Janne Hänninen
Valmentaja Tuomas Rahkonen
Valmentaja Pinja Laitinen
Fysioterapeutti Erika Pakkala

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue

Päävalmentaja Mikko Tupamäki, mitä ovat joukkueen odotukset PM-kisojen suhteen?

– Odotukset ja toiveet ovat, että tulisi eteen mahdollisimman paljon haasteita – henkisiä, pelillisiä ja fyysisiä haasteita. Kesän päätähtäin on syksyn EM-kisoissa. Luonnollisesti kun lähdetään pelaamaan ja kilpailemaan, niin lähtökohtaisesti lähdetään pärjäämään. Isommassa kuvassa toive on, että tulisi vastaan erilaisia joukkueita, erilaisilla vahvuuksilla, mikä aiheuttaisi meille haasteita. Takaan on kuitenkin vain kaksi lyhyttä leiriä. On paljon asioita, joihin emme ole vielä ehtineet koskettaa valmennuksellisesti, joten mitä enemmän haasteita, sitä parempi.

Minkälainen joukkue on kasassa ja miksi kotiyleisön kannattaa tulla katsomaan juuri tämän joukkueen pelejä?

– Tämä on varmaankin oman maajoukkuevalmennusurani tasaisin joukkue. 2004 syntyneiden ikäluokka on poikkeuksellisen leveä ja suunnilleen samantasoisia on valtava määrä, mistä olisimme varmaan saaneet kasaan kaksi joukkueellista. Uskon, että yksittäisissä peleissä tulee paljon eri pelaajia, jotka nousevat esille. Potentiaalisesti olemme joukkue, jossa kuka tahansa 12 pelaajasta voi nousta esiin. Tasaisuus, yhtenäisyys ja kollektiivisuus ovat asioita, mitkä pyritään kesän aikana luomaan meidän vahvuuksiksi.

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue, PM-kisat 2022

NIMISEURA
BLOMGREN PanuJBA
JOKELA TopiasTapiolan Honka
KANDEN OliverJBA
KORHONEN RikuTapiolan Honka
LINDBERG RasmusHBA
MUHONEN ErikHBA
NORDBERG LeoMuKi
SALMI EemeliKouvot
SALMI JuusoÄänekosken Huima
UGUSUK MorrisOmnia
VARTIAINEN ViljamiHBA
YALAHO EemeliJBA

Päävalmentaja Mikko Tupamäki
Valmentaja Vesa Vertio
Valmentaja Aleksi Koskinen
Fysioterapeutti Tommi Tatti
Fysioterapeuttiopiskelija Rasmus Eerikäinen

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue

Päävalmentaja Ilkka Palviainen, mitä ovat joukkueen odotukset PM-kisojen suhteen?

– Ensinnäkin on tärkeää päästä pelaamaan kesän ensimmäiset maaottelut ja vielä hienompaa on pelaajille sen tapahtuessa kotiyleisön edessä. Joukkueessa on odottava tunnelma, koska laadukkaita harjoitustapahtumia on ollut ikäluokalla paljon ja otteluja luonnollisesti vähemmän. Vihdoin pääsemme mittaamaan tasoamme suhteessa yhteiseen viholliseen. Tavoitteenamme on, totta kai, lähteä voittamaan jokainen ottelu, mutta yhtä lailla tärkeää on yksittäisten pelaajien onnistumiset sekä kisojen aikainen kehityskaari, jotka antavat itseluottamusta mennessä kohti kesän päätapahtumaa EM-kilpailuja.

Minkälainen joukkue on kasassa ja miksi kotiyleisön kannattaa tulla katsomaan juuri tämän joukkueen pelejä?

– Kisajoukkueemme on monipuolinen edustaen kahdeksaa eri seuraa, pitäen sisällään erilaisia koripallotyyppejä sekä erikoisosaamista.

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue, PM-kisat 2022

NIMISEURA
AHERVUO EnniTapiolan Honka
ARIAL EstherHNMKY
HUSSEN ArianaPeli-Karhut
JOHANSSON EmmaPeli-Karhut
LUUKKANEN AdaHNMKY/HBA
MÄKELÄ ChalinaKouvot
OGUN NicoleEBT
RISTOLA EmmaTapiolan Honka/HBA
ROKOLAMPI NiinaTaivalkosken Kuohu
SATOLA ElsiSalon Vilpas
TALONEN TiiaFeeniks
VIRTANEN SofiaEBT

Päävalmentaja Ilkka Palviainen
Valmentaja Niko Nyholm
Valmentaja Erkko Ojala
Valmentaja Reetta Hämeenoja
Fysioterapeutti Jasmi Latvala

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue

Päävalmentaja Jyri Lohikoski, mitä ovat joukkueen odotukset PM-kisojen suhteen?

– Odotukset ovat innostuneet. MU16-maajoukkueella tänä kesänä kaksi kansainvälistä turnausta: nämä PM-kisat ja elokuun B-divisioonan EM-kisat. Pojat ovat harjoitelleet ja pelanneet leiritysvuoden aikana paljon keskenään, ja nyt on innostavaa päästä pelaamaan muita maajoukkueita vastaan. On kiinnostavaa nähdä, missä olemme muita maita edellä ja mihin meidän pitää omassa pelaamisessamme entisestään panostaan. PM-kisojen kilpailusysteemi on erittäin haastava. Se, että pelataan viitenä päivänä peräkkäin, vaatii pelaajilta todella paljon. Olemme valmistautuneet tähän niin, että pelaajat kestäisivät turnauksen rasitukset. Tavoitteemme on, että päivittäiset vaihtelut pelaamisessamme ovat mahdollisimman pieniä. On edellisessä vaihdossa tai eilisessä pelissä tapahtunut mitä tahansa, tänään, tässä hetkessä, on pelattava omalla parhaalla tasolla.

Minkälainen joukkue on kasassa ja miksi kotiyleisön kannattaa tulla katsomaan juuri tämän joukkueen pelejä?

– Nuorissa on tulevaisuus! Yleisön kannattaa tullaa katsomaan MU16-joukkuetta nimenomaan sen takia, että tulevat Susijengin pelaajat esiintyvät nyt ensimmäisen kerran maaotteluissa muualla kuin suljettujen ovien takia. Nyt kun yleisölle ei ole rajoituksia, kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan, kuinka urheilullisia ja taitavia pojat ovat. Valitettavasti suurin osa peleistämme on Susi Training Centerin takakentällä, jossa katsomopaikkoja on rajoitetusti. Kannattaa siis olla ajoissa paikalla!

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue, PM-kisat 2022

NIMISEURA
ABBEY ElmeriJBA
EKLUND LeoHNMKY/HBA
HALISEVA MatiasBC Nokia
JOHNSON LeoWB-Pantterit
KAIVOS JonasWB-Pantterit
KARLIN MatiasLeppävaaran Pyrintö/HBA
KELLER ArtturToPo
KOSKINEN KalleHNMKY/HBA
KUHALAMPI KalleBC Nokia
RAPO OliverTampereen Pyrintö
SUUTELA OlaviHNMKY
TOWA JelaniHNMKY

Päävalmentaja Jyri Lohikoski
Valmentaja Eero Levä
Valmentaja Pekka Setälä
Valmentaja Juuso Milén
Fysioterapeutti Henrik Ketola
Kisalääkäri Milos Dobras

Lähde: Koripalloliiton tiedote