Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan Pohjoismaiden mestaruudesta 2022 keskiviikosta 29.6. sunnuntaihin 3.7. Joukkueet on nyt valittu neljässä eri ikäluokassa ja Sudenpentujen päävalmentajat ovat antaneet ennakkokommenttinsa.

PM-kisat pelataan Kisakallion Susi Training Centerissä ja palloiluhallilla keskiviikosta sunnuntaihin. Kisakalliossa ratkotaan 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien Pohjoismaiden mestaruudet.

Suomen joukkueet kohtaavat keskiviikkona Tanskan, torstaina Ruotsin, perjantaina Norjan, lauantaina Viron ja sunnuntaina Islannin.

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue

Päävalmentaja Jussi Laakso, mitä ovat joukkueen odotukset PM-kisojen suhteen?

– PM-kisat tarjoaa joukkueelle ensimmäiset ottelut tähän kesään. On hyvä nähdä, miten harjoitellut asiat toimivat käytännössä ja mitä asioita pitää edelleen käydä läpi, kun menemme kohti päätavoitetta eli EM-kisoja elokuussa. Olemme keskustelleet joukkueen kanssa tavoitteista ja välitavoitteista. Keskustelujen tulosten pohjalta lähdemme voittamaan jokaista ottelua, mutta haluamme myös kehittyä joukkueen kohti päätavoitetta. Ymmärrämme, että PM-kisat toimivat erinomaisena valmistavana turnauksena, Laakso sanoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Minkälainen joukkue on kasassa ja miksi kotiyleisön kannattaa tulla katsomaan juuri tämän joukkueen pelejä?

WU18-joukkue on laadukas monelta osin. Pelaamme suomalaiskoripallolle tyypillistä koko kentän työteliästä koripalloa. Valmistautumisleiri antoi hyviä viitteitä siitä, että etenkin puolustuksemme intensiteetti on sillä tasolla, joka tulee aiheuttamaan vastustajille harmaita hiuksia. Joukkue on jo tässä vaiheessa melko yhteen hitsautunut sekä todella ahkera. Uskon vakaasti siihen, että tämä sitoutunut ryhmä antaa hienoja elämyksiä myös katsojille.

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue, PM-kisat 2022

NIMI SEURA
AARNISALO Elina HBA
AARREJOKI Annika JBA
HADDAD Julianna EBT
HAKKARAINEN Lilli Peli-Karhut
HELLSTEN Fiia HBA
KANERVA Meri ToPo
MERIVIRTA Edit HBA
MUJUNEN Anni Hyvinkään Ponteva
SAVIOJA Verna Lahti Basketball/HyPo
SYLA Albina HBA
TUOMI Wilma HNMKY
WILLIAMS Kenisha Tampereen Pyrintö

Päävalmentaja Jussi Laakso
Valmentaja Janne Hänninen
Valmentaja Tuomas Rahkonen
Valmentaja Pinja Laitinen
Fysioterapeutti Erika Pakkala

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue

Päävalmentaja Mikko Tupamäki, mitä ovat joukkueen odotukset PM-kisojen suhteen?

– Odotukset ja toiveet ovat, että tulisi eteen mahdollisimman paljon haasteita – henkisiä, pelillisiä ja fyysisiä haasteita. Kesän päätähtäin on syksyn EM-kisoissa. Luonnollisesti kun lähdetään pelaamaan ja kilpailemaan, niin lähtökohtaisesti lähdetään pärjäämään. Isommassa kuvassa toive on, että tulisi vastaan erilaisia joukkueita, erilaisilla vahvuuksilla, mikä aiheuttaisi meille haasteita. Takaan on kuitenkin vain kaksi lyhyttä leiriä. On paljon asioita, joihin emme ole vielä ehtineet koskettaa valmennuksellisesti, joten mitä enemmän haasteita, sitä parempi.

Minkälainen joukkue on kasassa ja miksi kotiyleisön kannattaa tulla katsomaan juuri tämän joukkueen pelejä?

– Tämä on varmaankin oman maajoukkuevalmennusurani tasaisin joukkue. 2004 syntyneiden ikäluokka on poikkeuksellisen leveä ja suunnilleen samantasoisia on valtava määrä, mistä olisimme varmaan saaneet kasaan kaksi joukkueellista. Uskon, että yksittäisissä peleissä tulee paljon eri pelaajia, jotka nousevat esille. Potentiaalisesti olemme joukkue, jossa kuka tahansa 12 pelaajasta voi nousta esiin. Tasaisuus, yhtenäisyys ja kollektiivisuus ovat asioita, mitkä pyritään kesän aikana luomaan meidän vahvuuksiksi.

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue, PM-kisat 2022

NIMI SEURA
BLOMGREN Panu JBA
JOKELA Topias Tapiolan Honka
KANDEN Oliver JBA
KORHONEN Riku Tapiolan Honka
LINDBERG Rasmus HBA
MUHONEN Erik HBA
NORDBERG Leo MuKi
SALMI Eemeli Kouvot
SALMI Juuso Äänekosken Huima
UGUSUK Morris Omnia
VARTIAINEN Viljami HBA
YALAHO Eemeli JBA

Päävalmentaja Mikko Tupamäki
Valmentaja Vesa Vertio
Valmentaja Aleksi Koskinen
Fysioterapeutti Tommi Tatti
Fysioterapeuttiopiskelija Rasmus Eerikäinen

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue

Päävalmentaja Ilkka Palviainen, mitä ovat joukkueen odotukset PM-kisojen suhteen?

– Ensinnäkin on tärkeää päästä pelaamaan kesän ensimmäiset maaottelut ja vielä hienompaa on pelaajille sen tapahtuessa kotiyleisön edessä. Joukkueessa on odottava tunnelma, koska laadukkaita harjoitustapahtumia on ollut ikäluokalla paljon ja otteluja luonnollisesti vähemmän. Vihdoin pääsemme mittaamaan tasoamme suhteessa yhteiseen viholliseen. Tavoitteenamme on, totta kai, lähteä voittamaan jokainen ottelu, mutta yhtä lailla tärkeää on yksittäisten pelaajien onnistumiset sekä kisojen aikainen kehityskaari, jotka antavat itseluottamusta mennessä kohti kesän päätapahtumaa EM-kilpailuja.

Minkälainen joukkue on kasassa ja miksi kotiyleisön kannattaa tulla katsomaan juuri tämän joukkueen pelejä?

– Kisajoukkueemme on monipuolinen edustaen kahdeksaa eri seuraa, pitäen sisällään erilaisia koripallotyyppejä sekä erikoisosaamista.

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue, PM-kisat 2022

NIMI SEURA
AHERVUO Enni Tapiolan Honka
ARIAL Esther HNMKY
HUSSEN Ariana Peli-Karhut
JOHANSSON Emma Peli-Karhut
LUUKKANEN Ada HNMKY/HBA
MÄKELÄ Chalina Kouvot
OGUN Nicole EBT
RISTOLA Emma Tapiolan Honka/HBA
ROKOLAMPI Niina Taivalkosken Kuohu
SATOLA Elsi Salon Vilpas
TALONEN Tiia Feeniks
VIRTANEN Sofia EBT

Päävalmentaja Ilkka Palviainen
Valmentaja Niko Nyholm
Valmentaja Erkko Ojala
Valmentaja Reetta Hämeenoja
Fysioterapeutti Jasmi Latvala

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue

Päävalmentaja Jyri Lohikoski, mitä ovat joukkueen odotukset PM-kisojen suhteen?

– Odotukset ovat innostuneet. MU16-maajoukkueella tänä kesänä kaksi kansainvälistä turnausta: nämä PM-kisat ja elokuun B-divisioonan EM-kisat. Pojat ovat harjoitelleet ja pelanneet leiritysvuoden aikana paljon keskenään, ja nyt on innostavaa päästä pelaamaan muita maajoukkueita vastaan. On kiinnostavaa nähdä, missä olemme muita maita edellä ja mihin meidän pitää omassa pelaamisessamme entisestään panostaan. PM-kisojen kilpailusysteemi on erittäin haastava. Se, että pelataan viitenä päivänä peräkkäin, vaatii pelaajilta todella paljon. Olemme valmistautuneet tähän niin, että pelaajat kestäisivät turnauksen rasitukset. Tavoitteemme on, että päivittäiset vaihtelut pelaamisessamme ovat mahdollisimman pieniä. On edellisessä vaihdossa tai eilisessä pelissä tapahtunut mitä tahansa, tänään, tässä hetkessä, on pelattava omalla parhaalla tasolla.

Minkälainen joukkue on kasassa ja miksi kotiyleisön kannattaa tulla katsomaan juuri tämän joukkueen pelejä?

– Nuorissa on tulevaisuus! Yleisön kannattaa tullaa katsomaan MU16-joukkuetta nimenomaan sen takia, että tulevat Susijengin pelaajat esiintyvät nyt ensimmäisen kerran maaotteluissa muualla kuin suljettujen ovien takia. Nyt kun yleisölle ei ole rajoituksia, kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan, kuinka urheilullisia ja taitavia pojat ovat. Valitettavasti suurin osa peleistämme on Susi Training Centerin takakentällä, jossa katsomopaikkoja on rajoitetusti. Kannattaa siis olla ajoissa paikalla!

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue, PM-kisat 2022

NIMI SEURA
ABBEY Elmeri JBA
EKLUND Leo HNMKY/HBA
HALISEVA Matias BC Nokia
JOHNSON Leo WB-Pantterit
KAIVOS Jonas WB-Pantterit
KARLIN Matias Leppävaaran Pyrintö/HBA
KELLER Arttur ToPo
KOSKINEN Kalle HNMKY/HBA
KUHALAMPI Kalle BC Nokia
RAPO Oliver Tampereen Pyrintö
SUUTELA Olavi HNMKY
TOWA Jelani HNMKY

Päävalmentaja Jyri Lohikoski
Valmentaja Eero Levä
Valmentaja Pekka Setälä
Valmentaja Juuso Milén
Fysioterapeutti Henrik Ketola
Kisalääkäri Milos Dobras

Lähde: Koripalloliiton tiedote