Suomen 18-vuotiaiden maajoukkueet aloittivat PM-kilpailut voitoilla. Tytöt karkasivat Tanskalta jo ottelun alussa ja veivät ottelunsa 107-38. Poikien kone lämpeni hieman hitaammin, mutta voitto irtosi vahvan esityksen päätteeksi 78-63.

Suomen 18-vuotiaille pojille avausvoitto

Suomen poikien U-18 maajoukkue avasi PM-kisat voitolla Tanskasta. Suomi nousi johtoon toisella jaksolla ja piti siitä kiinni loppuun asti. Ottelu päättyi 78-63.

– Kaikki kokoonpanomme 12 pelaajaa pelasivat yli kymmenen minuuttia, joten se rosterin laajuus, josta oli puhetta jo ennen turnauksen alkua, näkyi. Hermostuneen alun jälkeen saimme levypallopelimme paranemaan, ja sitä kautta myös pelaamisemme parani. Pystyimme kontrolloimaan peliä hienosti, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki analysoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Eemeli Yalaho tilastoi ottelussa 15 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Juuso Salmi pussitti kymmenen pistettä. Lisäksi kaikki kolme debytanttia Riku Korhonen, Morris Ugusuk ja Panu Blomgren ylsivät kaikki pisteille. Marqus Marion teki Tanskalle tupla-tuplan 19 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

– Erityismaininta joukkueen ensikertalaisille, jotka täyttivät ruutunsa hienosti, Tupamäki päätti.

Tytöiltä murskaava esitys

Suomen 18-vuotiaat tytöt esiintyivät avausottelussaan todella vakuuttavasti. Vierasjoukkueena pelannut Tanska jäi Suomen kyydistä jo avauspuolikkaan aikana. Erityisen vahvasti Suomi pelasi toisella jaksolla, joka merkittiin kotijoukkueelle 28-3. Lopulta voitto merkattiin Suomelle selvin lukemin 107-38.

– Isoimmat onnistumiset tuli puolustustekemisen kautta, kun pakotimme vastustajan peräti 51 menetykseen. Pallon paine oli erinomaista läpi koko ottelun ja näin Tanska jäi jyrän alle. Tottakai onnistumisia tuli monella sektorilla ja mieltä lämmittää se, että näitä asioita on juurikin harjoiteltu. Aina löytyy myös parannettavaa, mutta tämän pelin perusteella mitään isoa ei ole rikki, Suomen päävalmentaja Jussi Laakso analysoi.

Suomi pääsi käyttämään ottelussa rotaatiota laajasti ja kaikille pelaajille kertyi reilusti minuutteja. Elina Aarnisalo oli kentän pistekuningatar 27 pisteellä. Hän keräsi lisäksi kahdeksan levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Tanskan Karoline Lundin teki 12 pistettä.

– Aina hienoa nähdä joukkueen olevan niin laadukas, että voi heittää kentälle kenet tahansa. Onnistujia oli joukkueellinen, mutta kyllä takamieskaksikkomme Aarnisalo ja Meri Kanerva on kova ihan Euroopan tasolla ja se näkyi tänään. Kenisha Williams tuli kentälle 12. pelaajana, mutta se ei hänen menoansa häirinnyt. Hän riisti pallon 6 kertaa ja toimi Annika Aarrejoen kanssa todellisina puolustuksen rakkikoirina, Laakso kertasi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote