Alle 18-vuotiaiden osalta PM-kisat jatkuivat otteluilla Ruotsia vastaan. Suomen pojat saivat kaukoheittopelinsä kulkemaan ja kellistivät Ruotsin 88-68. Tyttöjen taistelu ei tällä kertaa riittänyt, kun Ruotsi nappasi voiton 79-78.

18-vuotiaille tytöille kirvelevä tappio

Keskiviikkona murskavoiton Islannista ottanut Suomen U18-joukkue sai torstaisessa ottelussa vastaansa avausottelunsa voittaneen Ruotsin. Länsinaapuri aloitti ottelun vahvasti ja vei peliä ensimmäisellä puoliajalla. Suomi kuitenkin tuli toiselle puoliajalle todella sisukkaasti ja kuroi eron kiinni. Meri Kanerva vastasi Sudenpentujen pistetehtailusta päätösminuuteilla, mutta aivan voittoon asti se ei riittänyt, kun Ruotsi nappasi voiton Edessa Noyan vapaaheitoilla 79-78.

– Puhuttiin puoliajalla työnteon merkityksestä ja meidän puolustuksen kivijalka-asioiden toteuttamisesta. Etenkin pallonmenetykset ja nopeat hyökkäykset pistivät meidät vaikeaan asemaan, kun Ruotsi skorasi 48 pinnaa. Toisen puoliajan parempi puolustuspelaaminen nosti meidät kuopasta ja antoi meille mahdollisuuden voittaa. Loppu olikin hienoista kolikonheittoa siitä, kumpi ottelun voittaa. Tällä kertaa Ruotsi vei pidemmän korren, Suomen päävalmentaja Jussi Laakso kertasi ottelua.

Elina Aarnisalo pussitti ottelussa 24 pistettä. Annika Aarrejoki toi hyvän piristysruiskeen penkiltä ja heitti kovalla prosentilla 14 pistettä. Fiia Hellsten (4/10) teki täyden päivätyön korin alla Ruotsin isoja pelaajia vastaan. Noyan oli Ruotsin tehopelaaja 26 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

– Ruotsi on meidän lohkossa EM-kisoissa, joten saimme tässä vaiheessa yhden kokemuksen heistä. Vaikka lopputulos harmittaakin, niin hienoa saada pelata PM-kisoissa tällaisia matseja, jotka valmistavat meitä päätavoitteeseen ja oikeasti mittaavat meidän tämänhetkistä tilannetta, Laakso päätti.

Pojilta vakuuttava esitys

Avausottelunsa voittanut U18-maajoukkue sai PM-kisojen toisena päivänä vastaansa Ruotsin, joka oli myös hoitanut avausottelunsa. Itse ottelu säilyi pitkään tasaisena. Kolmannen jakson aikana Suomi esitti loistavaa hyökkäyspelaamista ja vei jakson 31-19 ja kasvatti samalla johtonsa kaksinumeroiseksi. Suomen kaukoheittopeli oli ihailtavaa ja sen turvin joukkue nappasi turnauksen toisen voittonsa 88-68.

– Tämä oli tälle ikäluokalle ensimmäinen voitto Ruotsista. Ruotsilla on todella hyvä joukkue, mutta tänään jaksettiin taistella hienosti koko 40 minuutin ajan. Meidän heittopeli parani toiselle jaksolle ja saatiin samalla Ruotsi turhautumaan stoppien kautta. Kolmas jakso oli meiltä todella hienoa korista, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki kertasi.

Suomen joukkue onnistui laajalla rintamalla. Pelaajista peräti viisi ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Morris Ugusuk heitti joukkueen korkeimman pistemäärän 18 pisteellä. Leo Nordbergille merkittiin 15 pistettä ja viisi koriin johtanutta syöttöä.

– Materiaalin laajuus on tämän joukkueen vahvuus, mutta erityismaininta Juuso Salmelle, joka johti peliä tänään hienosti molemmissa päissä, Tupamäki sanoi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote