18-vuotiaiden maajoukkueet nappasivat selkeät voitot Norjasta PM-kisoissa. Pojat jatkavat ilman tappioita, kun Norja kaatui 95-51. Tytöt ottivat toisen voittonsa Norjan jäädessä jalkoihin 85-29.

Pojat jatkavat puhtaalla pelillä

Puhtaalla pelillä turnauksen aloittaneet Suomen 18-vuotiaat pojat kohtasivat iltapelissä Norjan, jolla oli allaan kaksi tappiota. Vierasjoukkue pysyi Suomen kyydissä ensimmäisen kympin, mutta tämän jälkeen Sudenpennut pakottivat vieraat menetyksiin ja jyräsivät voittoon 95-51 (42-26).

– Kuten aikaisemmissakin peleissä, alku oli meille hieman haastava ja pieni puristus näkyi. Perusasioihin keskittymällä saimme kuitenkin pelin käännettyä. Meidän teemoinamme oli tänään puolustuksen intensiteetti sekä siirtymähyökkäysten nopeuttaminen ja niissä onnistuttiin etenkin toisella puoliajalla, päävalmentaja Mikko Tupamäki sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

11 Suomen pelaajaa ylsi ottelussa pisteille ja peliaika jakautui tasaisesti. Morris Ugusuk pelasi kokonaisvaltaisen ottelun. Hän tilastoi 16 pistettä, seitsemän levypalloa, seitsemän koriin johtanutta syöttöä ja viisi pallonriistoa. Leo Nordberg heitti 15 pistettä ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttö. Norjan Benjamin Andersen sai kasaan kymmenen pistettä.

– Jo aikaisemmissa peleissä toiminut laaja rotaatio, oli meidän vahvuus myös tänään. Riku Korhonen, Panu Blomgren ja Ugusuk tekivät hienoa työtä puolustuspäässä, Tupamäki kertasi.

Tyttöjen puolustus tylsytti Norjan

18-vuotiaat tytöt pyrkivät palaamaan takaisin voittokantaan, kun joukkue sai vastaansa Norjan, joka oli ennen ottelua Suomen kanssa tasapisteissä. U-18 maajoukkue sai ottelussa vahvan startin Elina Aarnisalon (20/5/5 riistoa) johdolla Suomi johti ensimmäisellä tauolla 19-6. Suomen puolustus piti Norjan kymmenessä pisteessä avauspuoliajalla ja johti ottelua 33 pisteellä. Koko ottelussa Norjalle kertyi 37 pallonmenetystä.  Sudenpennut olivat lopulta täysin omassa luokassaan ja nappasivat voiton 85-29.

– Ottelu oli hyvin samankaltainen ensimmäisen kanssa, jossa olimme todella hyviä puolustuspäässä noin 35 minuuttia. Kevyt fokuksen katoaminen ja suvantovaihe oli kolmannella jaksolla, mutta se on täysin inhimillinen asia. Hieno voitto Norjasta, mutta aivan hirveän hyvää testiä me ei tästä saatu. Tärkeintä oli kuitenkin, että tiettyjä yksityiskohtia voitiin kehittää ja saada toistoja niissä, Suomen päävalmentaja Jussi Laakso kertasi ottelua.

Suomelta peräti viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistemäärään. Fiia Hellsten hallitsi korinalustaa. Hänelle merkittiin tilastoihin 11 pistettä, kymmenen levypalloa ja viisi koriin johtanutta syöttöä. Verna Savioja pussitti 14 pistettä heittoprosentilla 62. Aurora Sørbye teki Norjalle 13 pistettä.

– Vaikeaa nostaa yksittäisiä pelaajia tästäkään ottelusta, mutta Savioja ja Lilli Hakkarainen onnistuivat tänään hienosti, Laakso päätti.

Lähde: Koripalloliiton tiedote