Susijengi pelaa 18. elokuuta miesten maajoukkuehistorian ensimmäisen maaottelun Jyväskylässä 34 vuoteen, kun EM-kisoihin valmistautuvat Susijengi ja Ukraina kohtaavat Jyväskylän jäähallissa viimeisessä valmistavassa maaottelussaan ennen MM-jatkokarsintoja.

EM-kisoihin valmistautuva Ukrainan maajoukkue leireilee Suomessa pidemmän tovin elokuussa ja huipentaa leiritysjaksonsa Jyväskylässä pelattavaan maaotteluun.

– Tässä maailmantilanteessa meille on kunnia-asia tarjota Ukrainan maajoukkueelle mahdollisuus leireillä Suomessa turvallisissa ja ensiluokkaisissa olosuhteissa ennen kauan odotettua EM-kisasyksyä. Koko suomalaisen koripalloperheen kannalta iloitsen myös maajoukkuekoripallon paluusta Jyväskylään, jolla on pitkä ja kunniakas historia koripallokaupunkina, Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Olemme todella iloisia saadessamme näin kovatasoisen ottelun Jyväskylään. Koripallo on suosittu laji kaupungissamme ja odotamme jäähallia täyteen kaikenikäisiä koripallofaneja. On myös mahtavaa nähdä Lauri Markkanen pitkästä aikaa pelaamassa kotikaupungissaan. Me kaupunkina järjestämme puitteet kuntoon huipputason ottelua varten, kommentoi Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Edellisen kerran Suomen miesten maajoukkue pelasi Jyväskylässä 29. marraskuuta 1988, jolloin joukkue taipui EM-karsinnoissa Neuvostoliitolle pistein 79–81 (40–37). Kyseisessä ottelussa Suomi-paitaan pukeutuivat mm. nykyisten susipelaajien isät Pekka Markkanen ja Jari Raitanen.

Lähde: Koripalloliiton tiedote