16-vuotiaiden maajoukkueiden pelit jatkuivat Viroa vastaan. Molemmat joukkueet onnistuivat kaatamaan etelänaapurin. Tytöt hoitivat oman ottelunsa 73-55. Pojat karkasivat Virolta heti kättelyssä ja ottivat murskavoiton 93-61.

Tytöt kärkipaikalta päätöspäivään

Suomen alle 16-vuotiaat tytöt kohtasivat päivän ottelussa Viron, joka lähti otteluun kolmen voiton saattelemana. Suomi aloitti ottelun todella hienosti ja esitti turnauksen parasta peliään. Tiia Talonen (14/8/4 syöttöä) pelasi hienosti ja johdatti Suomen puoliajalle johdossa 42-25. Sudenpennut hallitsivat ottelussa korinalustaa vieden levypallotilaston reilusti nimiinsä. Sen turvin joukkue nappasi tärkeän voiton 73-55.

– Ensimmäistä kertaa tehtiin tarkempi valmistautuminen otteluun vastustajan mukaan, jolloin pelaajilla oli käytössä enemmän tietoa vastustajan pelaajista. Tytöt vastasivat haasteeseen ja pelasivat erinomaisen pelin puolustuspäässä. Hyökkäyspelaaminen oli hyvää kolmen neljänneksen ajan ja se riitti voittoon, päävalmentaja Ilkka Palviainen kertasi ottelua Koripalloliiton tiedotteessa.

Emma Johansson (11/6) heitti ottelussa pelitilanneheittonsa kovalla prosentilla sisään. Ada Luukkanen toi penkiltä tarvittavaa energiaa ja keräsi kymmenen pistettä, seitsemän levypalloa sekä neljä koriin johtanutta syöttöä. Turnauksessa kovaa jälkeä tehnyt Kayla Jade Frier jäi Suomen puristuksessa 11 pisteeseen.

– Tolonen ja Luukkanen ovat johtaneet peliä hienosti koko turnauksen ajan, mutta tänään heidän panoksensa oli erinomainen, Palviainen kehui.

Sudenpennut ovat tasapisteissä Ruotsin ja Viron kanssa, mutta joukkueella on keskinäisistä kohtaamisista paras koriero, joten se majailee piikkipaikalla. Suomelle riittää turnausvoittoon voitto sunnuntaisesta Islanti-pelistä, mikäli kaikki kolme joukkuetta ovat tasapisteissä. Jos Suomi ja Ruotsi ovat tasoissa, vie Ruotsi mestaruuden keskinäisen ottelun perusteella.

– Halutaan voittaa jokainen ottelu ja päättää turnaus voittoon. PM-mestaruus on hieno lisä, jos se on tarjolla, Palviainen päätti.

Poikien hyökkäyspeli toimi loistavasti

U16-pojat saivat vastaansa vielä voitoitta olleen Viron. Sudenpennut aloittivat ottelun räväkästi Olavi Suutelan (23/5) johdolla. Viro ei ensimmäisellä puoliajalla pysynyt Suomen kyydissä. Tilanne oli tauolla Sudenpentujen hyväksi 54-29. Sudenpennut eivät ottaneet jalkaa kaasulta myöskään toisella puoliajalla. Voittolukemat kirjattiin 93-61.

– Tämä oli meille turnauksen ainoa ottelu kentällä, jolla olemme päässeet paljon harjoittelemaan. Tänään saatiin hyökkäyspäässä ensimmäistä kertaa reilusti onnistumisia. Pelitilannekoreista 25 tuli koriinjohtaneista syötöistä ja tänään meidän pelissä näkyi paljon susikoripallon elementtejä, päävalmentaja Jyri Lohikoski kertasi ottelua.

Oliver Rapo pelasi turnauksen parhaan ottelunsa ja pussitti 13 pistettä hyvällä heittoprosentilla. Elmeri Abbey tilastoi 12 pistettä, seitsemän levypalloa ja neljä koriin johtanutta syöttöä. Kermo Sepik teki Virolle 14 pistettä.

– Suutela oli ottelun alussa täysin pitelemätön. Tänään kuitenkin onnistujia oli todella paljon ja hän sai toisella puoliajalla arvokasta lepoa, Lohikoski sanoi.

Suomi ratkaisee mitalin värin sunnuntaina Islantia vastaan.

– Taistellaan huomenna mahdollisimman hyvästä sijoituksesta. Tärkeämpää on kuitenkin pelaajien kehityskaari ja hyvä susikoripallo, Lohikoski päätti.

Lähde: Koripalloliiton tiedote