Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue kohtasi valmistavassa maaottelussa Ruotsin Kisakalliossa. Suomi karkasi tasapainoisen ja vahvan esityksen päätteeksi mukavaan voittoon lukemin 88–66 (36–19).

– Energinen ja yhtenäinen esitys joukkueelta tänään. Eilisissä treeneissä oli havaittavissa, että kilpailtiin, kamppailtiin, pelattiin kovaa, mutta kaikki tehtiin hymyn kare huulilla. Se oli iso teema myös tänään ja hienosti samanlainen tekeminen löytyi myös Ruotsia vastaan, päävalmentaja Petri Virtanen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen oli parhaimmillaan puoliajan molemmin puolin, kun se aluksi vei toisen neljänneksen nimiinsä 17–4 ja kolmannen 33–18.

– Oli upeaa katsottavaa, kun teimme pieniä asioita jatkuvasti omien joukkuekavereiden eteen ja nautimme hienoista suorituksista. Tämä oli todella hyvä kokonaisuus ja valmentajien mukava peli valmentaa, kun pojat iloitsevat kentällä.

Suomen voitto oli vahva kollektiivinen suoritus, jonka pääarkkitehteinä loistivat 20 pinnaa upottanut Eemi Luukkonen sekä vastikään joukkueeseen liittynyt Max Besselink 15 pisteellä. Luukkonen oli tarkkana kolmen pisteen viivan takaa, kun hän upotti viidestä yrityksestään peräti neljä.

– Oli hienoa saada Max mukaan ja hän näytti, että olisi jo pidemmän aikaa ollut mukana. Eemi Luukkoselta tänään todella upea hyökkäyspään suoritus tarkan heittopelin sekä parin ilmavan donkin myötä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote